Erik Juffermans Erik Juffermans
06/12/2023 07:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 17:03

40.000 ethereum verplaatst naar exchange, verkoop nabij?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
40.000 ethereum verplaatst naar exchange, verkoop nabij?

Foto: Primakov/Shutterstock

Na vijf jaar aan inactiviteit heeft een oude ethereum (ETH) whale een gigantische hoeveelheid ETH naar crypto exchange Kraken verplaatst. In totaal gaat het om bijna 90 miljoen dollar aan ETH. Dit meldt het on-chain analyseplatform Lookonchain via X. Wat betekent dit precies?

Razend populair social platform investeert in bitcoin & gaat naar de beurs
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bijna 40 duizend ETH verplaatst

Op dinsdagochtend verplaatste de whale 39.260 ETH naar de crypto beurs Kraken. De tokens hebben op moment van schrijven een waarde van ongeveer 87,5 miljoen dollar. Het adres dat de tokens verplaatste heeft geen activiteit vertoond sinds 2017. Toen ontving het adres 47.260 ETH met destijds een waarde van ruim 11 miljoen dollar. 

Mocht de whale de bijna 40 duizend ETH tokens gaan verkopen zou dit een slordige winst van 78 miljoen dollar betekenen. Als crypto naar exchanges wordt verplaatst betekent dit meestal dat de bezitter dit doet met de intentie om de munten te verkopen. Mocht dit het geval zijn, zou dit uiteraard geen welkom nieuws zijn. De verkoop van bijna 40 duizend ETH zou een aanzienlijke verkoopdruk opleveren.

Of de whale de tokens gaat verkopen is natuurlijk een mogelijkheid maar zeker geen zekerheid. En in het geval dat de whale de tokens gaat verkopen is het niet zeker wanneer en op welke prijsniveaus dit zal gebeuren.

Wie is deze crypto whale?

Een tweede mogelijkheid is dat het adres van Kraken zelf is. Exchanges bewaren hun crypto meestal in externe wallets en bij een tekort aan tokens op exchanges kan dit worden aangevuld vanuit deze externe wallets. Dit scenario lijkt op het eerste gezicht echter onwaarschijnlijk. De wallet is immers al vijf jaar inactief. 

Afgelopen week zagen we overigens vergelijkbaar nieuws voorbij komen. Toen verplaatste een bitcoin (BTC) whale na vier jaar aan inactiviteit ruim 3.200 BTC. De whale kocht de tokens in 2018 voor gemiddeld 6.889 dollar per bitcoin. De initiële investering van ongeveer 25 miljoen dollar is inmiddels vijf keer zo veel waard. Lees hier meer over deze grote bitcoin-transactie.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie