Timo Bult Timo Bult
02/05/2022 11:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2022 11:16

70k ethereum vernietigd als gevolg van apecoin NFT-verkoop, een nieuwe ATH

icon-ethereum
Ethereum nieuws
70k ethereum vernietigd als gevolg van apecoin NFT-verkoop, een nieuwe ATH

Foto: Sergey Peterman/Shutterstock

Gisteren stond het ethereum nieuws vooral in het teken van de enorm succesvolle Otherdeed non-fungible token (NFT) verkoop van de makers van de Bored Ape Yacht Club NFT-collectie. Een bijwerking van dit enorme succes was naast enorm hoge transactiekosten op Ethereum ook een enorm aantal aan ETH dat werd vernietigd.

Laatste aanpassingen ethereum ETF’s uitgevoerd, lancering in juli?
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?

70.000 ETH vernietigd

Ethereum transactiekosten zijn opgedeeld in de basiskosten en een soort fooi. De basiskosten worden sinds de EIP-1559 update vernietigd, ook wel burnen genoemd. De verwachting is dat dit mechanisme ETH na de grote ETH 2.0 update deflatoir kan gaan maken. Dan zou er dus meer ETH vernietigd worden dan dat er nieuwe bijkomen.

Gisteren kregen we daar al een klein voorproefje van. Uit data, gedeeld door Data_Always op Twitter, blijkt dat er gisteren waarschijnlijk 70.000 ETH is vernietigd.

“Deze schatting gaat ervanuit dat de rest van de dag een normale burn zal zijn. We zouden gemakkelijk kunnen zien dat het aantal boven de 70k gaat, omdat andere transacties gemiste blockspace moeten inhalen. Het is gewoon onvergelijkbaar met alles wat we eerder hebben gezien.”

Een nieuwe ATH voor ethereum burns

Zoals te zien op de bovenstaande grafiek is de piek van gisteren een behoorlijke toename ten opzichte van de vorige all-time high (ATH). In januari van dit jaar werd nog bijna de 20.000 vernietigde ETH aangetikt, maar gisteren ging het netwerk daar dus flink overheen. Maar waar komt deze plotselinge toename opeens vandaan?

Dat heeft alles te maken met de NFT-verkoop van het ‘The Otherside’ metaverse-project. Dit project werd opgericht door Yuga Labs, wat ook achter de Bored Ape Yacht Collection NFT’s zit. Investeerders en geïnteresseerden die de NFT’s wilden bemachtigen, moesten apecoin (APE) inruilen middels een smart contract waarna zij de NFT’s in ruil terugkregen. Door de enorme populariteit van het project namen de activiteiten op het netwerk sterk toe, met de bovenstaande piek in vernietigde ETH en torenhoge transactiekosten tot gevolg.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie