Tim Kamp Tim Kamp
25/03/2024 07:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 18:27

BlackRock laat ethereum links liggen, focus blijft op BTC

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin mijlpaal BlackRock, Ethereum ETF nieuws & meer

Foto: Isabelle OHara/Shutterstock

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft aangekondigd dat er weinig interesse is in een Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF). De focus zou voor de vermogensbeheerder dan voor nu blijven op bitcoin (BTC). Het is tevens afwachten wanneer het ethereum (ETH) fonds goedgekeurd gaat worden.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

BlacRock houdt de focus op bitcoin

Robert Mitchnick, die verantwoordelijk is voor crypto bij BlackRock, heeft laten weten dat er weinig interesse was vanuit de klanten van het bedrijf in een ethereum-ETF. Dat is iets wat haaks staat op de interesse en aandacht voor een gelijknamend product voor bitcoin.

Deze informatie werd bekend na de Bitcoin Investor Day-conferentie in New York. Tijdens deze conferentie deelde Mitchnick inzichten over de digitale activa-strategie van BlackRock en hoe investeerders hierop reageren.

Op deze dag liet hij weten dat BlackRock de focus heeft op bitcoin.

“Voor onze klanten is Bitcoin verreweg de nummer één prioriteit. En dan een beetje Ethereum, en heel weinig al het andere,” zo liet hij weten.

Hoewel er dus steeds meer interesse is in verschillende cryptocurrencies, geeft de klantenkring van BlackRock duidelijk de voorkeur aan bitcoin. Dit betekent dat ethereum automatisch meer op de achtergrond raakt.

De vermogensbeheerder heeft in de afgelopen maanden laten zien een trendzetter te zijn in de cryptowereld. Vooral na de succesvolle lancering van de iShares Bitcoin ETF (IBIT) eerder dit jaar. De snelle opkomst van het fonds deed het doen groeien tot een van de top vijf ETF’s op de markt. Inmiddels staan de cijfers op een indrukwekkende $15 miljard aan crypto-activa. Dit laat ook maar weer eens de grote interesse van investeerders in bitcoin zien.

Advertentie

Ethereum ETF maanden uitgesteld

In het crypto-ontbijt van gisterenochtend was al te lezen dat de Amerikaanse Secruties and Exchange Commission (SEC) een beslissing heeft genomen omtrent de Ethereum ETF. Deze werd, tot weinig verbazing, uitgesteld voor een bepaalde tijd. Dit maakt de deadline voor een opkomend ethereum fonds nu 30 mei, in plaats van de oorspronkelijke 30 maart.

De reden hiervoor is dat de financiële waakhond zegt meer tijd nodig te hebben om onderzoek te doen naar een bitcoin-achtig fonds. De extra publieke imput is iets waar meer tijd voor nodig is om dit te kunnen vergaren.

BlackRock hoopt, evenals vele andere vermogensbeheerders, nog altijd om een Ethereum ETF op de markt te brengen. Hierdoor kunnen beleggers op een eenvoudige manier blootstelling aan ethereum krijgen via traditionele effectenbeurzen. ETF’s zijn populair onder beleggers vanwege hun gemak en liquiditeit, maar BlackRock heeft vastgesteld dat er nog onvoldoende vraag is. Dit houdt de focus van de vermogensbeheerder op de grootste crypto op de markt, wat uiteraard bitcoin is.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie