Roy van Krieken Roy van Krieken
23/03/2024 08:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2024 08:27

Crypto Ontbijt: SEC stelt beslissing over Ethereum ETF’s uit

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin beursfonds komt eraan, aldus ex-SEC topman

Foto: Tada Images/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SEC stelt beslissing over Ethereum ETF uit

Het is eigenlijk geen verrassing, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisterenavond een beslissing over de komst van Ethereum (ETH) ETF’s uitgesteld. De toezichthouder weigert ja of nee te zeggen op een aanvraag van Grayscale voor een dergelijk ETF.

Niet alleen Grayscale, maar ook BlackRock en Fidelity zagen de beslissingen over hun aanvragen uitgesteld worden. De deadline is nu verschoven van oorspronkelijk 30 maart naar 30 mei.

De SEC claimt dat het langer de tijd nodig heeft om zich over alle details van de Ethereum ETF’s te kunnen buigen. Daarnaast is de SEC ook nog op zoek naar extra ‘publieke input’ vanuit de gemeenschap.

Het is uiteraard geen harde afwijzing, maar het uitstellen van de beslissing is geen positieve ontwikkeling.

Advertentie

FTX haalt $1 miljard op met nieuwe verkoop

De failliete crypto exchange FTX is sinds het faillissement hard aan het werk om zoveel mogelijk geld op te halen om schuldeisers te kunnen compenseren. Nu lijkt FTX $1 miljard te kunnen verdienen door het verkopen van aandelen in AI-bedrijf Anthropic.

Volgens betrokkenen zou deze verkoop al binnen enkele weken plaatsvinden. Het zou vervolgens betekenen dat de kans ineens weer wat groter is dat klanten van FTX vroeg of laat toch hun geld terug gaan zien. Vele duizenden klanten wachten nog als schuldeiser op dit moment.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin razendpopulair in Argentinië

In Argentinië is de vraag naar Bitcoin gestegen tot het hoogste niveau in bijna twee jaar, omdat de Argentijnse peso (ARS) in waarde aanzienlijk met een factor vier is gedaald ten opzichte van de dollar. Uit een rapport bleek dat in één week van maart bijna 35.000 Argentijnen Bitcoin kochten, wat het wekelijkse gemiddelde van 2023 verdubbelde.

De Argentijnse overheid begint de rol van crypto te erkennen, door Bitcoin toe te staan voor bepaalde transacties, waaronder een opmerkelijk geval waarbij een huurovereenkomst in Rosario in Bitcoin werd afgerekend.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie