Ivo Melchers Ivo Melchers
22/03/2024 21:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 19:40

Bitcoin is ‘prioriteit’ voor BlackRock klanten, andere crypto minder in trek

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin is 'prioriteit' voor BlackRock klanten, andere crypto minder in trek

Foto: rblfmr/Shutterstock

BlackRock lanceerde meer dan twee maanden terug zijn bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF), dat tot dusver een megasucces is. Ook wil de Wall Street-gigant een dergelijk fonds voor ethereum (ETH) op de markt brengen. In november diende het namelijk een aanvraag hiervoor in. Een verdere duik in de crypto-wereld lijkt echter nog ver weg te zijn, zo heeft een topman nu laten weten.

Einde van bitcoin voorraad in zicht: zo pik jij nog een graantje mee
Einde van bitcoin voorraad in zicht: zo pik jij nog een graantje mee

Bitcoin de nummer 1 prioriteit

BlackRock’s hoofd van digitale activa Robert Mitchnick heeft vandaag op de Bitcoin Investor Day van Reflexivity research inzichten gedeeld over de benadering van de vermogensbeheerder ten opzichte van Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

Mitchnick heeft de stiekeme hoop van de cryptogemeenschap op een breder assortiment van cryptoproducten doen vervliegen, zo liet Fox Business journalist Eleanor Terret op socialmediaplatform X weten.  Hij benadrukte namelijk dat er vanuit de klanten weinig interesse is in andere cryptomunten. “Voor onze klanten is Bitcoin verreweg de nummer één prioriteit. En dan een beetje Ethereum, en heel weinig al het andere,’’ zo zei hij.

Ironisch genoeg werd hem gevraagd of BlackRock binnenkort een ETF gerelateerd aan de geliefde op Solana (SOL) gebaseerde memecoin dogwifjhat (WIF) wil uitbrengen. Mitchnick zei dat hij de altcoin niet kende en merkte op dat er een misvatting is vanuit de sector dat de vermogensbeheer een ‘’lange staart’’ van andere cryptoproducten zal hebben.

Deze week kondigde BlackRock echter wel aan een digitaal activafonds te lanceren op het Ethereum netwerk. BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) is het allereerste getokeniseerde fonds van BlackRock uitgegeven op een openbare blockchain. Voor het nieuwe fonds is 100 miljoen dollar aan USDC op Ethereum gestort.

Advertentie

BlackRock’s Bitcoin ETF

BlackRocks ‘IBIT’ bitcoin ETF trekt veruit het meeste kapitaal aan van alle nieuw op de markt gebrachte bitcoin beursfondsen. BlackRock bezit al meer dan 240.000 bitcoins als onderpand voor zijn fonds, met een huidige waarde van ruim 15 miljard dollar.

IBIT heeft bovendien een record op zijn naam. In recordtijd, slechts zeven handelsweken, heeft dit fonds de opmerkelijke grens van 10 miljard dollar aan activa onder beheer bereikt, een prestatie die nog nooit eerder is vertoond.

Bijna iedere dag stromen er honderdduizenden dollars richting het fonds. Vorige week werd de hoogste dagelijkse netto-instroom geregistreerd, van respectievelijk 849 miljoen dollar.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie