Ivo Melchers Ivo Melchers
26/06/2023 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:18

Aantal ETH op beurzen neemt af: nieuwe piek in aantocht?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum DeFi volume stijgt 444% na Binance en Coinbase aanval

Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

Ethereum (ETH) was de afgelopen week niet in staat om beter te presteren dan bitcoin (BTC). Ethereum is wat dat betreft echter geen uitzondering, aangezien de meeste altcoins minder hard zijn gestegen dan de koning der cryptocurrencies. Desondanks staat de ethereum koers nog steeds 10 procent hoger dan een week geleden en on-chain data schetst bovendien enkele positieve inzichten weer. Kan de koers verder omhoog klimmen?

Ethereum oprichter zegt dat ChatGPT-4 een doorbraak heeft behaald
Ethereum oprichter zegt dat ChatGPT-4 een doorbraak heeft behaald

Bullish on-chain Ethereum data

Ten eerste is het aantal ether op crypto exchanges gedaald tot een nieuw dieptepunt van 12,6 procent. Data van Glassnode laat zien dat cryptobeurzen een flinke uitstroom aan ether hebben waargenomen in de afgelopen 30 dagen. Een verminderd aanbod op de beurzen is meestal een bullish teken, omdat het impliceert dat er minder munten beschikbaar zijn om verkocht te worden.

De netto-uitstroom nam sterk toe nadat Binance en Coinbase een aanklacht op de mat kregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Uit angst kozen investeerders er vervolgens massaal voor om hun ether naar een eigen wallet te versturen.

Tegelijkertijd wordt het staken van ethereum steeds populairder sinds de Shapella update, die het mogelijk maakt om ETH op te nemen uit de staking contracten. Sinds de hard fork staat de netto-instroom richting de staking contracten gelijk aan meer dan 3,9 miljoen ETH.

Glassnode liet tevens weten dat de totale waarde wat momenteel gestaket wordt op een all-time high staat van ongeveer 47,3 miljard dollar.

Als er meer munten gestaket worden, dan daalt het liquide aanbod wat op zijn beurt als positief gezien kan worden voor de prijs van ether.

ETH koers

Terwijl bitcoin de afgelopen week een nieuw jaarlijks hoogtepunt van bijna 31.500 dollar wist neer te zetten, bleef ethereum ongeveer 10 procent onder zijn eerdere piek van 16 april. Destijds steeg ethereum tot een hoogtepunt van 2.141 dollar en dit keer wist het niet verder te komen dan een prijs van 1.936 dollar

Ondanks het feit dat on-chain data er momenteel positief uit ziet, zijn er natuurlijk heel veel factoren die een invloed uitoefenen op de prijs. Onderaan de streep is het namelijk van belang wat de bitcoin koers de komende tijd in petto heeft.

Het algehele marktsentiment is in ieder geval een stuk beter dan enkele weken geleden en het zal dan ook interessant worden of ethereum de psychologische weerstand van 2.000 dollar kan doorbreken om tot nieuwe jaarlijkse hoogtepunten te stijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie