Ivo Melchers Ivo Melchers
03/05/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2023 13:00

Aantal Ethereum whales daalt na grote update

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El número de ballenas Ethereum desciende tras esta actualización

Foto: divedog/Shutterstock

Het aantal ethereum (ETH) whales is gedaald sinds de langverwachte Shapella-update op het netwerk van ongeveer drie weken geleden. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ether op te nemen uit de staking contracten.

Deze ontwikkeling suggereert dat grote investeerders wellicht bearish kunnen zijn voor de korte termijn van ethereum.

Crypto ontbijt: BTC ETF’s Australië, ETH hint naar altseizoen & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Steeds minder ethereum whales

Uit data van Glassnode blijkt namelijk dat de hoeveelheid ether op adressen met 1.000 – 10.000 ETH, oftewel de whales, meer dan 14,033 miljoen ETH bedroeg op 1 mei. Op 12 april, de dag dat de Shapella update werd gelanceerd op het mainnet, stond de teller nog op 14,167 miljoen. Een week voor de langverwachte update hadden whales zelfs 14,303 miljoen ETH in bezit: het hoogste bedrag in 2023.

In totaal hebben investeerders volgens beaconcha.in meer dan 1,97 miljoen ETH, ter waarde van ongeveer $3,6 miljard, opgenomen sinds de Shapella-update. Desalniettemin zijn er tot nu toe geen grote veranderingen in de saldi van ETH op crypto exchanges waargenomen.

Advertentie

Correlatie ETH koers en aantal whales

Historisch gezien betekent minder Ethereum whales doorgaans een verhoogd neerwaarts risico voor de ETH prijs. De activiteit van whales fungeert normaal gesproken namelijk als een leidende marktindicator. Het accumuleren van de grote holders gaat dus vaak vooraf aan een prijsstijging, en vice versa.

Op Twitter vroegen we onze volgers wat zij verwachten dat de ETH gaat doen. De resultaten zijn vooral bullishTot op het moment van schrijven gaf zeker 81% van de mensen aan dat zij bullish zijn. Slechts 1 op de 5 mensen verwacht dat de ether koers in de nabije toekomst gaat dalen. Wat denk jij? Laat het ons weten in onderstaande poll!

De positieve correlatie tussen de ethereum koers en het aantal whales bestond tot maart 2020, oftewel de start van de coronapandemie. Sindsdien wist de koers een enorme stijging in gang te zetten, ondanks een daling in het aantal grootbezitters. Terwijl het aantal whales snel afnam, wist de ETH koers van $110 in maart 2020 tot een recordhoogte van bijna $5.000 te stijgen in november 2021.

Deze negatieve correlatie zette zich voort tijdens de prijsdaling vorig jaar waarin ether tot een koers van bijna $850 zakte. Sindsdien zijn de holdings van de whales met bijna 1 miljoen ETH gestegen en is de prijs van ETH meer dan verdubbeld tot een huidige waarde van bijna $1.900. Deze ontwikkeling duidt op een mogelijke terugkeer van de correlatie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie