Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
23/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:32

Aantal gestakede Ethereum bereikt record van 22,5 miljoen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
La popular red Ethereum experimenta una subida masiva de valor

Foto: Alexandru Nika

De recente Shapella update voor Ethereum (ETH) maakte het mogelijk voor stakers om hun vastgezette ETH weer op te nemen. Er was even vrees dat dit zou leiden tot een grote opname en verkoop van ETH tokens. Uiteindelijk bleek het tegengestelde waar: gebruikers zijn juist meer ETH aan het staken. Sinds de hard fork is het aantal gestakte ether al met 4,4 miljoen gestegen, blijkt uit data van Glassnode.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum staking is populair

De introductie van Proof-of-Stake (PoS) lijkt op vele fronten een succes voor het netwerk. Het verbetert de efficiëntie en schaalbaarheid en zorgt voor wijdverbreide betrokkenheid vanuit de crypto community. Dit is goed te zien in het totale aantal ETH dat wordt gestaked. 

Sinds de Shapella upgrade is dit aantal boven de 22,5 miljoen gestegen en vertegenwoordigt een waarde van meer dan $41 miljard. Het aantal lijkt te zijn gestegen doordat de upgrade het eindelijk mogelijk maakte flexibel te staken. Gebruikers die ETH vanaf de lancering van de Beacon Chain in december 2020 vastzetten, hebben jaren moeten wachten om toegang te krijgen tot hun tokens. 

Advertentie

Passief ETH inkomen

Staking op Ethereum heeft zijn aantrekkingskracht omdat het met een jaarlijkse opbrengst van 4% tot 5% een stabiele manier van passief inkomen biedt. Hoewel decentralized finance (DeFi) toepassingen ook goede bijverdiensten kunnen leveren, zitten er ook risico’s aan verbonden. Samen met de deflationaire eigenschappen van ether, maakt het staken des te interessanter om eenvoudig aan meer ETH tokens te komen.

De populariteit omtrent staking heeft ervoor gezorgd dat de wachttijden om validator te worden aanzienlijk zijn toegenomen. Gebruikers moeten meer dan een maand wachten volgens data van Wenmerge. De validators controleren de transacties en moeten daar een minimum aantal van 32 ETH voor op het spel zetten. 

Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers
Ethereum ETF’s brengen koers naar $6.500 volgens onderzoekers

Gevolgen ethereum koers?

Het positieve sentiment omtrent de grootste altcoin lijkt zich nog niet direct te vertalen in de prijs. De ether koers dipte tijdens de crypto winter kort onder $1.000 en kon in april kort $2.100 aantikken. De afgelopen tijd ligt de koers echter vast vlak boven de $1.800, maar de gehele markt loopt enigszins vast. Toch zit de analisten van Crypto Insiders een sterke stijging van de koers in het verschiet.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie