Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
23/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 15:32

Aantal gestakede Ethereum bereikt record van 22,5 miljoen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
La popular red Ethereum experimenta una subida masiva de valor

Foto: Alexandru Nika

De recente Shapella update voor Ethereum (ETH) maakte het mogelijk voor stakers om hun vastgezette ETH weer op te nemen. Er was even vrees dat dit zou leiden tot een grote opname en verkoop van ETH tokens. Uiteindelijk bleek het tegengestelde waar: gebruikers zijn juist meer ETH aan het staken. Sinds de hard fork is het aantal gestakte ether al met 4,4 miljoen gestegen, blijkt uit data van Glassnode.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum staking is populair

De introductie van Proof-of-Stake (PoS) lijkt op vele fronten een succes voor het netwerk. Het verbetert de efficiëntie en schaalbaarheid en zorgt voor wijdverbreide betrokkenheid vanuit de crypto community. Dit is goed te zien in het totale aantal ETH dat wordt gestaked. 

Sinds de Shapella upgrade is dit aantal boven de 22,5 miljoen gestegen en vertegenwoordigt een waarde van meer dan $41 miljard. Het aantal lijkt te zijn gestegen doordat de upgrade het eindelijk mogelijk maakte flexibel te staken. Gebruikers die ETH vanaf de lancering van de Beacon Chain in december 2020 vastzetten, hebben jaren moeten wachten om toegang te krijgen tot hun tokens. 

Advertentie

Passief ETH inkomen

Staking op Ethereum heeft zijn aantrekkingskracht omdat het met een jaarlijkse opbrengst van 4% tot 5% een stabiele manier van passief inkomen biedt. Hoewel decentralized finance (DeFi) toepassingen ook goede bijverdiensten kunnen leveren, zitten er ook risico’s aan verbonden. Samen met de deflationaire eigenschappen van ether, maakt het staken des te interessanter om eenvoudig aan meer ETH tokens te komen.

De populariteit omtrent staking heeft ervoor gezorgd dat de wachttijden om validator te worden aanzienlijk zijn toegenomen. Gebruikers moeten meer dan een maand wachten volgens data van Wenmerge. De validators controleren de transacties en moeten daar een minimum aantal van 32 ETH voor op het spel zetten. 

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Gevolgen ethereum koers?

Het positieve sentiment omtrent de grootste altcoin lijkt zich nog niet direct te vertalen in de prijs. De ether koers dipte tijdens de crypto winter kort onder $1.000 en kon in april kort $2.100 aantikken. De afgelopen tijd ligt de koers echter vast vlak boven de $1.800, maar de gehele markt loopt enigszins vast. Toch zit de analisten van Crypto Insiders een sterke stijging van de koers in het verschiet.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie