Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2023 09:20 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 09:20

Altseizoen? Ethereum bereikt $2.100, cardano stijgt 7%, deze munten 20%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Altseizoen? Ethereum bereikt $2.100, cardano stijgt 7%, deze munten 20%

Foto: Nattapol_Sritongcom/Shutterstock

De crypto markt ziet een sterke opleving. Ondanks dat bitcoin een nieuw jaarlijks record bereikt, verschuift de aandacht momenteel vooral naar de altcoins. De markt lijkt een stuk positiever te reageren op de recente Ethereum update dan verwacht, maar ook de rest trekt flink aan en we hebben zelfs een handjevol keiharde stijgers vandaag. De totale marktkapitalisatie groeit met 4% naar $1,333 biljoen, het hoogst sinds begin juni 2022.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin hekelt onduidelijke metaverse visie
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin tikt $31.000 aan

Bitcoin (BTC) tikte vanochtend een nieuw jaarrecord vlak boven $31.000 aan, maar zakt op het moment van schrijven terug naar $30.730. Daarmee staat de BTC koers alsnog 2% in de plus vandaag, maar dat is een stuk lager dan de meeste andere koersen. Daarom neemt ook de dominantie van bitcoin verder af en begint de markt over een mogelijk ‘altseizoen’ te praten.

Advertentie

Ethereum komt boven $2.100 uit

Ethereum (ETH) neemt momenteel de leiding in de markt. Het netwerk voerde gisteren een langverwachte update voor ETH opnames door. Er was veel vrees dat zit zou leiden tot een grote verkoop, maar de koers reageert vooralsnog een stuk positiever dan verwacht.

De ether koers bereikte gisteren al de $2.000 en schoot afgelopen nacht zelfs langs de $2.100 naar een piek van $2.130, de hoogste prijs sinds mei 2022. Vooralsnog houdt ETH stand boven $2.100 en staat met een prijs van $2.107 bijna 9% in de plus.

Toch staat nog een grote hoeveelheid ETH in de wachtrij om in de komende dagen opgenomen te worden. Het nog maar de vraag hoe de koers hierop zal reageren, maar ondertussen zien we ook weer nieuwe stortingen.

Ethereum Foundation onderzocht door autoriteiten, onrust in gemeenschap
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ADA na ETH hardste stijger in groene crypto top 10

De rest van de top 10 kleurt ook mooi groen. Solana (SOL) blijft ietsjes achter maar stijgt alsnog met 3% naar $25. Ripple (XRP) staat al 3,4% in de plus en komt vanochtend rond $0,53 uit. Ook Binance (BNB) staat 3,4% in de plus en komt rond $333 uit.

Polygon (MATIC) maakte zojuist een flinke sprong naar $1,20 en staat daarmee al 6,5% in de plus vandaag. Dogecoin (DOGE) stijgt met zelfs 6,7% en bereikt de $0,09. Cardano (ADA) staat maar liefst 7,3% in de plus vandaag en komt op $0,44 uit.

Grayscale houdt vertrouwen in komst ethereum ETF, ondanks expertzorgen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DeFi op Ethereum neemt leiding in crypto top 100

In de aanloop naar de Ethereum update waren het vooral DeFi platformen op Ethereum die het hardst daalden, maar het zijn vandaag juist de hardste stijgers op de markt. Zo staan frax share (FXS), radix (RDX), rocket pool ETH (RETH) en ceth (CETH) al 7% in de plus. Aptos (APT), okb (OKB) en lido (LDO) stijgen al meer dan 8%. Optimism (OP) stijgt met bijna 11% naar $2,60 en rocket pool (RPL) staat zelfs 19% in de plus en komt op $51,4 uit.

Het nieuwe Arbitrum (ARB) is vandaag de grote winnaar uit de crypto top 100. De ARB koers stijgt vandaag met maar liefst 20% naar $1,54.

Crypto ontbijt: BlackRock fonds is beste ETF ooit, AI nieuws & meer
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Quant enige daler, heeft dit met een hack te maken?

We hebben echter een uitzondering: quant (QNT). De QNT koers maakte vanochtend een forse duik van $128 naar $113. Momenteel herstelt de koers naar $120, maar staat daarmee vandaag alsnog 3% in de min. Er gaan geruchten rond dat de dump te maken had met een hack van Bitrue. Ongetwijfeld krijgt dit verhaal nog een staartje.

BlackRock laat ethereum links liggen, focus blijft op BTC
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie