Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2023 07:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 07:42

Bitcoin schiet naar nieuw jaarrecord van $31.000, maar dominantie zakt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wat doet de Bitcoin koers komende week? let op deze data

Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef gisteren gestaag stijgen, maar kwam wat weerstand rond $30.400 tegen. Totdat de koers afgelopen nacht een flinke sprong maakte en piekte rond $30.900. Zojuist tikte bitcoin zelfs de $31.000 aan voor het eerst sinds juni 2022. Op het moment schrijven komt de BTC prijs uit op $30.950 op Binance en €27.970 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 3% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 15%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $599 miljard en de dominantie op 46,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 68 (Greed).

Bitcoin in gevaar? Beleggers stappen over naar defensieve investeringen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin dominantie neemt verder af

Bitcoin nam eerder dit jaar de leiding op de markt, maar het ziet er naar uit dat bitcoin voor nu het stokje overhandigt aan ethereum (ETH). We zien dan ook de dominantie van bitcoin voor de tweede dag op rij flink afnemen en de markt begint over een zogenaamd altcoin seizoen, of altseizoen, te praten. Toch waarschuwen sommige analisten dat het wellicht hier nog te vroeg voor is.

https://twitter.com/CryptoYashnar/status/1646762844623347715

Advertentie

Inflatie lijkt verder af te koelen

Gisteren werd in de VS de producentenprijsindex (PPI) gepubliceerd en deze cijfers kwamen lager uit dan verwacht. Het is een teken dat de inflatie aan het afnemen is en wellicht ook sneller dan verwacht.

Het lijkt dus vooralsnog de goede kant op te gaan, en er lijkt steeds meer geloof te zijn in een “pauze” in het Federal Reserve beleid omtrent de renteverhogingen, ondanks de zorgen over een “milde” recessie. Meer Amerikaanse macro-economische cijfers worden vandaag gepubliceerd:

Bitcoin wordt meer waard dan goud, zegt cryptobull Pompliano
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin mining & NFT

Glassnode analist CryptoVizart meldt dat bitcoin miners nog steeds onder druk staan. Volgens de analist verdienen miners nog steeds 12% minder dan hun gemiddelde jaarlijkse inkomen. Pas als de bitcoin koers boven $33.600 uitkomt, signaleert dat volgens de analist het einde van de bearmarkt voor miners.

Toch zal in elk geval de komst van NFT’s op Bitcoin al geholpen hebben om de druk op miners iets te verlichten. Bitcoin Ordinals hebben sinds de lancering begin dit jaar al meer dan $5 miljoen aan transactiekosten gegeneerd, meldt analist Will Clemente op basis van Dune Analytics data.

Meer er is een nieuwe speler in de Bitcoin NFT markt: Bitcoin Stamps. Dit nieuwe protocol slaat plaatjes op de Bitcoin blockchain op een andere manier op dan Ordinals dat doet, namelijk in de unspent transaction output (UTXO). Het gebruik van Bitcoin Stamps is relatief al harder aan het groeien, meldt analysebedrijf Messari.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie