Max Max
22/09/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2023 19:00

Binance besteedt bijna $1 miljoen aan Ethereum kosten in één dag

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Binance besteedt bijna $1 miljoen aan Ethereum kosten in één dag

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft onlangs een aantal zeer opmerkelijke transacties uitgevoerd. Uit gegevens van Dune Analytics blijkt dat een wallet van Binance op 21 september bijna $1 miljoen uitgaf aan transactiekosten op het Ethereum (ETH) netwerk in slechts één dag.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance betaalt enorm Ethereum bedrag

Het gaat in totaal om maar liefst 530 ETH ter waarde van ongeveer $845.000 dat werd uitgegeven aan de Ethereum transacties.

De enorme transactiekosten laten de crypto gemeenschap in verbazing achter. Volgens een woordvoerder van Binance zijn de kosten te wijten aan een routinematige verplaatsing van ETH naar een andere wallet.

Dat verklaart echter niet waarom de grote beurs zo’n enorm bedrag betaalde. Er wordt gespeculeerd door de crypto gemeenschap wat achter deze buitensporige kosten zit.

Volgens Web3 investeerder Belinda Zhou gaat het mogelijk om “onbekwame technici van het Binance wallet-team die de configuratie verkeerd hadden. De vergoeding was te hoog vastgesteld.”

Advertisement

Ethereum transactiekosten

Opvallend is dat dit voorval plaatsvindt wanneer de transactiekosten op Ethereum juist flink zijn gedaald. Het Ethereum-netwerk kampte tijdens de vorige bullmarkt met enorm hoge transactiekosten door drukte op het netwerk.

Het afgelopen jaar is de crypto-markt echter erg stilletjes geworden, liggen de volumes zeer laag en daarom zijn de transactiekosten ook drastisch gedaald. Daar komt bij dat er nu steeds meer zogenaamde layer-2 schalingsoplossingen bestaan die transacties goedkoper kunnen uitvoeren op Ethereum.

Binance ligt de laatste maanden regelmatig onder vuur. De grote crypto-beurs moest uit landen als Nederland vertrekken doordat het niet de juiste vergunning had en werd aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder. De Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde onlangs nog dat Binance niet meewerkt aan het onderzoek en eist meer transparantie van het handelsplatform.

Daarnaast stroomden onlangs klachten binnen van een groot aantal Europese klanten over Binance. Zij zouden namelijk niet meer hun geld en/of crypto van de beurs kunnen opnemen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement