Kevin Schijven Kevin Schijven
04/10/2022 08:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/10/2022 08:37

Bitcoin & ethereum zetten aanval in, LUNC blijft achter na Binance burn

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP stijgt flink en terra luna classic gaat als een raket na kerst

Foto: Creativa Images/Shutterstock

De crypto-markt ziet eindelijk weer een kleine opleving. Die begon eind gisterenmiddag toen aandelenmarkten ook groen kleurden. Toch zijn het voor de meeste cryptocurrencies nog geen al te grote bewegingen en handelen de meeste koersen nog altijd in hetzelfde bereik. Desondanks bereikte de totale marktkapitalisatie zojuist eindelijk weer de $1 biljoen na een stijging van 3,7%

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin valt $20.000 aan

Bitcoin (BTC) lanceert momenteel weer een aanval op de $20.000. Daarnaast stijgt de hash rate naar nieuwe records, maar dat zorgt er ook voor dat miners nog zwaarder onder druk komen te staan. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $20.020 op Coinbase en €20.280 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag 4,3% in de plus.

Analysebedrijf Santiment meldt dat BTC nog steeds uit exchanges blijft stromen. Slechts 9% van het circulerende aanbod is nog te vinden op beurzen, het laagst sinds 2018. Het is een sterk teken van vertrouwen voor de bulls, zegt Santiment.

Advertentie

Ethereum en polygon in de plus

Ethereum (ETH) zet ook de aanval in en stoeit momenteel met $1.350. ETH had vanochtend nog wat moeite om door $1.330 te breken, maar maakte zojuist een flinke sprong naar $1.355 en staat daarmee 5,1% in de plus vandaag.

Polygon (MATIC), een layer-2 schalingsnetwerk voor Ethereum, is vandaag de hardste stijger onder de grootste crypto. De MATIC koers doorbrak gisteren eindelijk de $0,78 en komt vanochtend al op $0,83 uit. Daarmee staat MATIC vandaag maar liefst 8,4% in de plus.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Thorchain hardste stijger crypto top 100

Naast MATIC, staan ook elrond (EGLD), maker (MKR), chainlink (LINK), en cosmos (ATOM) allemaal ongeveer 8% in de plus vandaag. Ethereum name service (ENS) komt weer de top 100 binnen en staat samen met quant (QNT) en lido (LDO) zelfs 10% in de plus.

Thorchain (RUNE) is vandaag de grote winnaar. RUNE staat maar liefst 10,5% in de plus vandaag en tikte zojuist $1,67 aan. De stijging heeft wellicht te maken met het volgende avalanche (AVAX) nieuws:

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Terra Luna Classic token burn stelt teleur

De Terra Luna Classic (LUNC) community hoopte op een flinke stijging zodra Binance de token burn uitvoert en LUNC vernietigt. Het bleek echter om een kleine hoeveelheid te gaan, slechts $1,8 miljoen aan LUNC, of 0,09% van de marktkapitalisatie. Het was dus wellicht weer een “buy the rumour, sell the news” gebeurtenis en LUNC zakt met 1%. Opvallend is dat investeerders daarom gelijk weer overstappen naar de nieuwe versie van Terra (LUNA). LUNA staat vandaag 9% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie