Robin Hazekamp Robin Hazekamp
09/03/2024 20:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2024 09:05

Bitcoin halving kan nóg grotere impact hebben op ethereum-koers

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin halving kan nóg grote impact hebben op ethereum-koers

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

2024 lijkt een groot jaar te worden voor cryptobeleggers. De markt is aan het stijgen en de nieuwe bitcoin ETF’s oefenen grote invloed uit op de koers van crypto. De prijs van bitcoin (BTC) stijgt gestaag en dit heeft invloed op vele andere coins. In een interessant artikel doet cryptojournalist David Moadel voorspellingen over het komend jaar.

Ethereum succes gelinkt aan stijging bitcoin

Voor bitcoin lijkt 2024 een groot jaar te worden. De munt heeft zijn vorige all-time high (ATH) van $69.000 (daterende uit november 2021) nu al twee keer verbroken. Volgens Moadel lijkt voor ethereum (ETH) hetzelfde lot uitgestippeld.

Dat bitcoin weer richting zijn all-time-high aan het stijgen is, heeft twee redenen: de goedkeuring van BTC exchange trading funds (ETF’s) en de aankomende halving. Hieronder worden deze redenen verder uitgelegd. Allereerst is het belangrijk om te kijken waarom de koers van BTC in de lift omhoog lijkt te zitten. Waarom ethereum lijkt te gaan volgen, wordt daarna verklaard.

Stijging van bitcoin heeft meerdere redenen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft begin dit jaar goedkeuring gegeven voor spot bitcoin-ETF’s. Dit zijn beursgenoteerde fondsen die investeren in bitcoin. Beleggers kunnen via een spot bitcoin-ETF investeren in bitcoin zonder de zorgen over het veilig opslaan van de crypto. Dit maakt het investeren in crypto een stuk toegankelijker.

Daarnaast vindt ongeveer elke 4 jaar een halving plaats. Wanneer het gebeurt staat niet vast, maar dit kan wel uitgerekend worden. De volgende halving wordt verwacht op 20 april. De halving houdt in dat bitcoin mining, het proces waarin er nieuwe bitcoins bijkomen, de helft minder oplevert. Bij de komende halvering wordt de blokbeloning voor miners van 6,25 naar 3,125 verlaagd.

Als gevolg van de goedkeuring van spot bitcoin-ETF’s steeg de waarde van de eerste cryptovaluta. Ook door de verwachte halving doet de bitcoin koers het erg goed. De anticipatie op de halving heeft ervoor gezorgd dat bitcoin al een nieuwe ATH heeft behaald vóór de halving. Dit heeft nooit eerder plaatsgevonden. In het verleden werden er koersstijgingen ontketend na de halving.

Ethereum lijkt te volgen

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de SEC ook spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren. De katalysator die eerder dit jaar BTC sterk deed stijgen, lijkt op ETH minstens hetzelfde effect te gaan hebben. Daardoor verwacht Moadel dat ethereum zijn grotere broer hierin achterna zal gaan. Met een waarde van $1.000 onder zijn ATH, heeft de munt nog een lange weg te gaan.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Ethereum of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'
Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
Advertentie