Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
02/06/2023 04:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 04:00

‘Bitcoin Jezus’ zegt dat Ethereum voor massa adoptie zal zorgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum netwerk staat in het rood voor het eerst in een jaar

Foto: gopixa/Shutterstock

Roger Ver sprak zich onlangs tijdens een podcast uit over ethereum (ETH). Volgens hem zal het project van Vitalik Buterin voor mainstream adoptie van crypto zorgen. Ver, die ook wel Bitcoin Jezus wordt genoemd, was een vroege investeerder in bitcoin (BTC).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Schaalbaarheid Ethereum zal voor massale adoptie zorgen

Roger is lovend over de Ethereum Virtual Machine (EVM), een omgeving waarin smart contracts draaien, en layer-2 oplossingen zoals Polygon (MATIC), die de schaalbaarheid van het netwerk verbeteren. Als het aan Ver ligt, was Bitcoin geworden wat Ethereum nu is. Het is ook om die reden dat hij achter de bitcoin cash (BCH) hardfork van augustus 2017 zat. 

De splitsing was het resultaat van een geschil binnen de bitcoin gemeenschap over schaalbaarheid. Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, was vroeger ook nauw betrokken bij de Bitcoin community, maar zag ook de limitaties van het project. De community was ook niet eens met het toepassen van smart contracts en dus zag Buterin geen andere weg dan om een eigen blockchain te lanceren. Roger zei daar het volgende over:

“De Bitcoin Core ontwikkelaars haatte Vitalik, en ze hebben hem in feite van het project verdreven om Ethereum te creëren.”

De Amerikaan uitte ook zijn mening over de problemen omtrent Ledger. Volgens Ver zijn de ontwikkelingen teleurstellend en draait het kernidee van cryptogeld om volledige controle over je eigen vermogen. Juist dit kernidee wordt geraakt met de mogelijkheid om seed phrases door een externe partij te laten beveiligen. 

Advertentie

Aanklacht richting Roger Ver

Roger Ver werd in januari aangeklaagd door Genesis Trading, een crypto leenplatform, voor het niet voldoen aan een openstaand bedrag van $20,8 miljoen aan crypto-opties. Ver beweerde dat hij voldoende vermogen had om de leningen af te betalen maar dat hij niet verplicht is het bedrijf terug te betalen nu het failliet is verklaard.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie