Simon Bosch Simon Bosch
25/01/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2023 20:00

Genesis klaagt ‘Bitcoin Jezus’ Roger Ver aan voor $21 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Un conocido criptoinvestigador demandado por difamación

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Nadat Genesis in december in de financiële problemen kwam, koos het crypto leenbedrijf vorige week dan toch voor een faillissement. Het heeft nog de nodige schulden terug te betalen, en daarbij helpt het om achterstallige rekeningen te innen. Roger Ver, ook bekend als ‘Bitcoin Jezus,’ blijkt een flink bedrag aan schulden open te hebben staan. Genesis is daarom een rechtszaak tegen hem begonnen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Roger Ver heeft opties niet betaald

Genesis is niet één bedrijf, maar een verzamelnaam voor verschillende dochterondernemingen. Om precies te zijn is de rechtszaak op 23 januari gestart door GGC International, dat ook onderdeel is van het faillissement.

Ver is een vroege bitcoin (BTC) investeerder en één van de voorstanders van bitcoin cash (BCH). Hij heeft volgens Genesis in december opties op basis van cryptocurrencies niet betaald. Deze liepen in december af en Genesis zou dus al lang en breed het geld moeten hebben.

Genesis verplicht Ver om binnen 20 dagen te reageren. Als hij dat niet doet, dan moet hij het totale bedrag sowieso betalen, ongeacht van wat er uit de rechtszaak komt. Genesis eist 20,8 miljoen dollar van de crypto-pionier. Het is niet de eerste keer dat Ver geld verschuldigd is. Vorige jaar beschuldigde CoinFlex CEO Mark Lamb hem ervan dat hij 47 miljoen dollar aan USDC aan de exchange verschuldigd was. Zelf ontkende hij dit.

Advertentie

Roger Ver reageert op Genesis’ claim

Roger Ver heeft op Reddit gereageerd op de situatie. Hij zegt dat hij het verschuldigde bedrag wil terug betalen, maar niet genoeg geld beschikbaar heeft.

Het probleem voor Genesis is dat hij met het bedrijf een contract heeft getekend. Niet alleen moet hijzelf zich aan de vereisten van het contract houden, Genesis moet dat ook. Genesis zou volgens Ver financieel stabiel moeten blijven om het contract geldig te houden, en dat is niet meer het geval. Bitcoin Jezus lijkt dus te denken dat hij het geld niet meer terug hoeft te betalen en Genesis de rechtszaak zal verliezen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Faillissement Genesis binnenkort opgelost

Ondertussen lijkt Genesis langzaam vooruit te komen in de benarde situatie. Crediteuren willen ongeveer 3,5 miljard dollar terug. De Nederlandse crypto exchange Bitvavo wil bijvoorbeeld omgerekend 280 miljoen euro. Gemini wil zelfs 900 miljoen euro. In ieder geval zal het helpen om de 20 miljoen dollar van Roger Ver terug te krijgen. Genesis is zelf relatief optimistisch over de situatie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie