Simon Bosch Simon Bosch
24/01/2023 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 14:11

Crypto-platform Genesis ‘optimistisch’ over snelle afhandeling schulden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-platform Genesis 'optimistisch' over snelle afhandeling schulden

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

De crypto-kredietverstrekker Genesis kwam in november in financiële moeilijkheden. Ondanks pogingen om er weer bovenop te komen koos het bedrijf vorige week toch voor een faillissement. Klanten willen nog steeds hun geld terug, maar gelukkig wil Genesis zo snel mogelijk een passende oplossing.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bedrijf Genesis weer snel uit faillissement?

Afgelopen maandag is de rechtszaak rondom het faillissement van start gegaan. Een advocaat van Genesis verklaarde in de eerste zitting volgens Reuters dat de geschillen met crediteuren deze week nog opgelost zouden kunnen worden. Rond 19 mei zou het faillissement dan uit de lucht moeten zijn.

Wat dit precies betekent voor investeerders is ook nog niet duidelijk. In ieder geval is Genesis crediteuren 3,5 miljard dollar verschuldigd. Het Nederlandse Bitvavo is één van de crediteuren, en verklaarde eerder dat het ongeveer 70% van het missende geld terug zou kunnen krijgen. Dit vond het eigenlijk niet genoeg, en vorige week meldde het bedrijf dat de gesprekken goed vorderen. Wat dit precies inhoudt zullen we vermoedelijk de komende weken en maanden te horen krijgen. Hierbij moet vermeld worden dat het Digital Currency Group (DCG) is waar Bitvavo nog geld van krijgt. DCG is het moederbedrijf van Genesis.

Genesis’ advocaat, Sean O’Neal, verklaarde in de rechtszaal dat hij er vertrouwen in heeft dat de geschillen opgelost kunnen worden. “Ik denk niet dat we een bemiddelaar nodig hebben. Ik ben een optimist,” benadrukte hij.

Advertentie

Wel of geen doorstart onduidelijk

Of het nog een doorstart wil maken is niet duidelijk, hier zal geld voor nodig zijn. Het is niet duidelijk of investeerders na het faillissement wel bereid zullen zijn om kapitaal te verstrekken. In eerste instantie was een doorstart wel het plan, maar hiervoor zocht het naast meer geld van investeerders ook meer tijd.

Nu het faillissement officieel is zal Bitvavo proberen om de 280 miljoen euro aan cryptocurrencies terug te krijgen. Genesis wil zelfs 900 miljoen dollar terug. Maar dat is niet de grootste schuldeiser, dat is Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG). Dit bedrijf had leningen aan Genesis vertrokken ter waarde van 1,65 miljard dollar. 575 miljoen dollar hiervan was een lening die in mei af zou lopen, de rest zou pas over tien jaar terugbetaald hoeven te worden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie