Simon Bosch Simon Bosch
24/01/2023 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 14:11

Crypto-platform Genesis ‘optimistisch’ over snelle afhandeling schulden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-platform Genesis 'optimistisch' over snelle afhandeling schulden

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

De crypto-kredietverstrekker Genesis kwam in november in financiële moeilijkheden. Ondanks pogingen om er weer bovenop te komen koos het bedrijf vorige week toch voor een faillissement. Klanten willen nog steeds hun geld terug, maar gelukkig wil Genesis zo snel mogelijk een passende oplossing.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin bedrijf Genesis weer snel uit faillissement?

Afgelopen maandag is de rechtszaak rondom het faillissement van start gegaan. Een advocaat van Genesis verklaarde in de eerste zitting volgens Reuters dat de geschillen met crediteuren deze week nog opgelost zouden kunnen worden. Rond 19 mei zou het faillissement dan uit de lucht moeten zijn.

Wat dit precies betekent voor investeerders is ook nog niet duidelijk. In ieder geval is Genesis crediteuren 3,5 miljard dollar verschuldigd. Het Nederlandse Bitvavo is één van de crediteuren, en verklaarde eerder dat het ongeveer 70% van het missende geld terug zou kunnen krijgen. Dit vond het eigenlijk niet genoeg, en vorige week meldde het bedrijf dat de gesprekken goed vorderen. Wat dit precies inhoudt zullen we vermoedelijk de komende weken en maanden te horen krijgen. Hierbij moet vermeld worden dat het Digital Currency Group (DCG) is waar Bitvavo nog geld van krijgt. DCG is het moederbedrijf van Genesis.

Genesis’ advocaat, Sean O’Neal, verklaarde in de rechtszaal dat hij er vertrouwen in heeft dat de geschillen opgelost kunnen worden. “Ik denk niet dat we een bemiddelaar nodig hebben. Ik ben een optimist,” benadrukte hij.

Advertentie

Wel of geen doorstart onduidelijk

Of het nog een doorstart wil maken is niet duidelijk, hier zal geld voor nodig zijn. Het is niet duidelijk of investeerders na het faillissement wel bereid zullen zijn om kapitaal te verstrekken. In eerste instantie was een doorstart wel het plan, maar hiervoor zocht het naast meer geld van investeerders ook meer tijd.

Nu het faillissement officieel is zal Bitvavo proberen om de 280 miljoen euro aan cryptocurrencies terug te krijgen. Genesis wil zelfs 900 miljoen dollar terug. Maar dat is niet de grootste schuldeiser, dat is Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG). Dit bedrijf had leningen aan Genesis vertrokken ter waarde van 1,65 miljard dollar. 575 miljoen dollar hiervan was een lening die in mei af zou lopen, de rest zou pas over tien jaar terugbetaald hoeven te worden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie