Timo Bult Timo Bult
10/01/2023 15:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 15:25

DCG wil 70% van Bitvavo schuld betalen, Gemini wil dat CEO vertrekt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
DCG wil 70% van Bitvavo schuld nu betalen, Gemini wil dat CEO vertrekt

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Er is weer crypto nieuws in de situatie waarbij ook de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo betrokken is. De medeoprichter van crypto exchange Gemini wil namelijk dat de CEO van Digital Currency Group (DCG), Barry Silbert, vertrekt. Hij zou volgens Cameron Winklevoss namelijk verantwoordelijk zijn voor de huidige patstelling. Bitvavo ontving daarentegen gisteren een tegenvoorstel waarin DCG stelt in ieder geval 70% van de schuld terug te kunnen betalen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

‘DCG CEO moet vertrekken’

Winklevoss deed in een open brief die hij op Twitter deelde een opvallend verzoek. Eerder stuurde hij ook al een open brief naar DCG met het verzoek vóór 8 januari tot een oplossing te komen. Daar werd klaarblijkelijk geen gehoor aan gegeven. Daarmee heeft Winklevoss geen vertrouwen meer dat DCG, Genesis en Gemini tot een oplossing zullen komen met Barry Silbert aan het roer. Gemini krijgt nog ongeveer $900 miljoen van Genesis.

In de brief beschuldigt Winklevoss DCG, waar Silbert dus eindverantwoordelijke is, van een aantal dingen. Zo zou Genesis zowel publiekelijk als achter de schermen gelogen hebben over de financiële status van het bedrijf. DCG is het moederbedrijf van Genesis. Daarnaast zou er boekhoudfraude zijn gepleegd om de situatie er rooskleuriger uit te laten zien.

Winklevoss wil mede hierom dat Silbert vertrekt. “Ik heb er vertrouwen in dat met een nieuw management bij DCG, we tot een positieve uitkomst kunnen komen, zonder tussenkomst van een rechter, die voor iedereen een win-win zou zijn,” stelt Winklevoss in een brief aan het bestuur van DCG.

Advertentie

Bitvavo krijgt aanbod: 70% van 280 miljoen euro terug

Ondanks het getouwtrek de afgelopen tijd laat Bitvavo in een reactie op dit nieuws weten nog steeds vertrouwen te houden: “Wij delen net als Gemini het vertrouwen dat er een oplossing kan worden gevonden naar tevredenheid van alle betrokkenen,” al laat het niet specifiek weten achter het verzoek van Winklevoss te staan of niet.

Bitvavo laat daarnaast weten gisteren een tegenvoorstel te hebben ontvangen van DCG. Daarin bood het bedrijf aan ongeveer 70% van het openstaande bedrag (zo’n 196 miljoen van de 280 miljoen euro) terug te kunnen betalen op termijn. Voor de rest zou het een andere regeling willen treffen. Bitvavo is het hier echter niet mee eens omdat DCG voldoende middelen heeft om een volledige terugbetaling te kunnen doen.

Hoe de situatie zich ook ontvouwt, Bitvavo stelt vast dat er voldoende bezittingen voor handen zijn om de openstaande schuld te voldoen. Zelfs als Genesis failliet zou gaan zou dit enkel invloed hebben op de tijdlijn van dit hele proces, aldus de Nederlandse crypto exchange.

De exchange benadrukt daarnaast nogmaals dat de situatie geen impact zal hebben op klanten van Bitvavo. Het handelsplatform staat namelijk garant voor de schuld en zou dus, in het ergste geval, zelf het gat opvullen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie