Kevin Schijven Kevin Schijven
09/09/2022 08:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2022 08:38

Bitcoin stijgt fors, cosmos gaat als een raket, maar luna classic zakt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: Bitcoin dipt weer onder $26.000, deze crypto stijgt 20%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Zoals de analisten in de Discord groep van Crypto Insiders gisteren al aangaven, belooft het een groene dag te worden in de crypto-wereld. Bitcoin (BTC) brak vanochtend eindelijk uit en veel altcoins trekken fors aan. Ondanks dat de markt nog altijd huiverig is over de slechte macro-economische toestand, maken meerdere cryptocurrencies flinke sprongen. De totale marktkapitalisatie stijgt met 5% naar $1,07 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers breekt uit

Zoals eerder vanochtend al was te lezen op Crypto Insiders, is de bitcoin koers uitgebroken. Bitcoin bleef gisteren onder $19.400 hangen, maar schoot vanochtend naar een prijs van $20.750. Op het moment van schrijven zakt BTC iets en komt de prijs uit op $20.650 op Binance en €20.450 op Bitvavo. Daarmee staat de koers vandaag maar liefst 7,8% in de plus.

Het zag er deze week naar uit dat de markt op nieuwe lows stond te wachten. Inmiddels zien we deze verwachting verschuift naar een herstel terug naar het gebied tussen $22.000 en $23.000. Toch moet de koers dan eerst de huidige weerstand breken alsmede de 50-dagen exponential moving average rond $21.500 en simple moving average rond $22.000.

Desondanks zijn nieuwe lows niet uitgesloten. Whales en miners lijken nog altijd voor veel verkoopdruk te zorgen, meldt CryptoQuant:

Advertentie

Solana hardste stijger top 10 crypto

Ethereum (ETH) trekt voor het eerst in tijden minder sterk aan dan bitcoin. Toch staat de ether koers vandaag 6% in de plus en lijkt momenteel de $1.700 weer te heroveren, al werd de koers hier eind augustus afgewezen.

Ook de rest van de grootste altcoins kleuren groen. Shiba inu (SHIB) staat 3,6% in de plus, dogecoin (DOGE) 4,3%, cardano (ADA) 4,9%, binance coin (BNB) 5,2%, ripple (XRP) 6% en polkadot (DOT) 8,6%. Solana (SOL) staat zelfs 9,1% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cosmos hardste stijger top 100 crypto

In de top 100 grootste crypto vinden we zelfs nog hardere stijgers. Bitcoin cash (BCH) en bitcoin gold (BTG) staan al zo’n 10% in de plus. Chainlink (LINK) stijgt met 12% en arweave (AR) met 16%.

Apecoin (APE) staat vandaag bijna 17% in de plus, okb (OKB) 20%, rocket pool (RPL) 23% en ravencoin (RVN) maar liefst 25%. Cosmos (ATOM) is op het moment van schrijven hard aan het stijgen en staat zelfs 26% in de plus.

Toch keuren niet alle crypto uit de top 100 groen. Leo (LEO) daalt met 5,5% en de enorme stijging van terra luna classic (LUNC) lijkt voor nu even voorbij te zijn. Analysebedrijf Eight waarschuwt dat een koers na een recente parabolische stijging de neiging heeft om weer hard te dalen.

https://twitter.com/eight_global/status/1567897152164139009

Crypto ontbijt: BTC ETF’s Australië, ETH hint naar altseizoen & meer
Crypto ontbijt: BTC ETF's Australië, ETH hint naar altseizoen & meer

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'
Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
Advertentie