Simon Bosch Simon Bosch
11/09/2022 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2022 10:15

BitMEX-CEO: Ethereum Merge kan voor volatiliteit zorgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
BitMEX-CEO: Ethereum Merge kan voor volatiliteit zorgen

Foto: Andrey Yurlov/Shutterstock

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) hopen op 19 september de ‘merge’ te kunnen uitvoeren. Dit is de laatste stap in het omzetten van Ethereum van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). In principe moet de populaire blockchain dus na 19 september een PoS-consensusmechanisme gebruiken. Maar de overstap kan volgens BitMEX’ topman voor heftige koersbewegingen gaan zorgen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

ETH merge heeft kans op volatiliteit

Dat verklaart BitMEX-CEO Alexander Höptner aan Cointelegraph. “Je hoeft eigenlijk alleen maar wakker te zijn en te kijken wat er gebeurt. Er is een kans dat het erg volatiel wordt, dus je moet zeker weten dat je diensten blijven draaien. Behalve volatiliteit verwachten we geen grote verstoringen,” verklaarde hij.

Het team van ontwikkelaars achter de blockchain moet werkelijk álles tot in de puntjes op orde hebben om te zorgen dat de ‘nieuwe’ PoS-chain zonder fouten doet wat de bedoeling is. De afgelopen tijd waren er sommige analisten in het nieuws die verwachten dat de overstap voor een sell-the-news-gebeurtenis gaat zorgen. Als er problemen zijn met de nieuwe chain, dan zal die reactie een stuk extremer zijn.

Advertentie

Overstap op Proof-of-Stake is positief

Maar niet iedereen is blij met de overstap. ETH-miners moeten namelijk overstappen op andere coins die gewoon nog een geschikt Proof-of-Work-mechanisme gebruiken. Daarom was onlangs in het Ethereum nieuws dat er al plannen zijn voor een nieuwe fork waarmee ETH-miners gewoon nog kunnen doen wat ze nu al doen.

Over dit idee verklaart de topman van de exchange dat het zinvol is zolang er een sterke gemeenschap omheen zit. Een groot risico voor miners is namelijk dat niet genoeg mensen de chain willen steunen. Dan zou het weinig nut hebben om zo’n nieuwe PoW-coin te blijven ondersteunen met mining.

Ook de overstap op PoS vindt hij positief. Als de institutionele wereld in de toekomst steeds meer gebruik zal maken van blockchain, dan is het belangrijk dat de chains milieuvriendelijk zijn. Instituten en zeker jongere generaties zijn daar steeds meer mee bezig, aldus Höptner.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie