Simon Bosch Simon Bosch
04/09/2022 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2022 06:01

Analist: Ethereum-merge is gevaarlijker dan je denkt

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Tomasz Makowski

Deze maand vind de ‘Merge’ plaats, de langverwachte samensmelting tussen Ethereums (ETH) main chain en de test-blockchain voor ontwikkelaars. Volgens sommigen is dit zo’n belangrijk moment dat het één van de meest goede instapmomenten voor Ethereum ooit gaat zijn, en daardoor bijna zonder risico. Maar sommige analisten zijn het hier niet mee eens.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum merge wordt sell-the-news

Brian Kelly van BKCM verklaarde op CNBC dat deze belangrijke gebeurtenis wel eens een ‘sell-the-news’ geval kan zijn. BKCM is een crypto-hedgefonds en lijkt te staan voor Brian Kelly Capital Management. Hij denkt dat iedereen de afgelopen paar jaar ether-coins heeft gekocht omdat de merge er aan zat te komen:

In crypto wil je eigenlijk juist [door] het nieuws kopen en niet verkopen, maar iedereen heeft ether gekocht omdat je vanwege de merge een rendement [zult ontvangen]. Maar het is eigenlijk geen yield. Je krijgt gewoon de inflatie in de [cryptovaluta] terug, het is niet echt een yield. Er is een waarschijnlijk een groter potentieel voor een sell-the-news-geval naar de Merge toe. Er kan ook een technische fout zijn, en daarnaast is het niet duidelijk wat de apps [op de blockchain] gaan doen als Ethereum opnieuw splitst. Nu [zullen er] niet één of twee maar drie verschillende Ethereums zijn.

Advertentie

Nóg een hard fork?

Met dat laatste doelt hij vermoedelijk op ‘Ethereum 2.0’ dat binnenkort zal ontstaan, Ethereum Classic en de token die mogelijk als een protestactie op de merge zal ontstaan. Niet iedereen is blij met de gebeurtenis. Sommige ETH-miners werken namelijk aan een hard fork die opnieuw een kopie van de huidige versie van Ethereum moet maken. Maar Ethereum-oprichter Vitalik Buterin is hier erg sceptisch over, omdat de community erg positief is over de overstap.

De Merge vindt naar verwachting plaats op 15 september. Hierna moet de blockchain gebaseerd zijn op Proof-of-Stake in plaats van op Proof-of-Work. Kelly is niet de enige die een negatieve prijsverwachting heeft voor Ethereum. Onlangs heeft een trader zijn portfolio verdubbeld door ironisch genoeg exact het tegenovergestelde te doen van wat CNBC-presentator Jim Cramer zegt. Vermoedelijk zul je snel in het Ethereum nieuws lezen of Brian Kelly gelijk krijgt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie