Handelaar verdubbelt portfolio door omgekeerde van presentator te doen

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Ken Wolter

Zakenkrant en tv-zender CNBC staat niet bij iedereen bekend als een betrouwbare nieuwsbron. Dat komt niet alleen omdat het mainstream media is, maar ook doordat het de thuisbasis is van presentator Jim Cramer. Deze voormalige hedgefondsmanager en presentator doet vaak exact wat je als investeerder níét moet doen. Een trader heeft veel winst gemaakt door exact het tegenovergestelde te doen.

Letterlijke ‘Inverse Cramer-trade’

Deze beslissing komt niet zomaar uit de lucht vallen. Cramer staat al jaren bekend als een hele slechte indicator om je eigen beslissingen op af te stemmen. Op Twitter vind je daarom ook de Inverse Cramer ETF, waar je regelmatig interessante ideeën vindt over hoe je niet met de kudde meeloopt.

De op Twitter actieve Algod schrijft dat hij officieel de waarde van zijn account heeft verdubbeld. Om precies te zijn is hij short gegaan op Ethereum, en heeft nu een account van 101.440 USD in plaats van 50.000 USD. In een tweede tweet legt hij uit dat hij short is gegaan op Ethereum omdat Cramer long ging op de Nasdaq-index op de gelijknamige technologiebeurs. Tech-aandelen zijn namelijk sterk gecorreleerd aan cryptocurrencies.

Dat betekent dat Algod prima short kon gaan op Ethereum (ETH) als Jim Cramer inderdaad te gebruiken is als een omgekeerde indicator. Cramer twitterde namelijk op 22 augustus nog dat hij de Nasdaq-index ondergewaardeerd vond. Zijn winst van 100% staat er in ieder geval naar.

Gefrustreerde presentator

Dat je de presentator van ‘Mad Money’ beter niet al te serieus moet nemen blijkt wel uit wat hij in het verleden heeft verklaard. Zo was hij begin juli niet positief over crypto, waarna we een bescheiden stijging hebben gezien in de markt. De naam van zijn show op CNBC, ‘Mad Money’, is ook goed verklaarbaar. Cramer lijkt namelijk altijd gefrustreerd en gestrest te zijn.

Het mag gezegd worden dat het belangrijk is om Cramers tijdvenster en context in de gaten te houden. Als je lang genoeg wacht, dan zou het kunnen dat hij wel degelijk gelijk krijgt. Toch wijkt de context dan in theorie af van wat hij oorspronkelijk heeft gezegd.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie