Citigroup: Dit is waarom de Ethereum Merge zo belangrijk is

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit is waarom de Ethereum Merge zo belangrijk is

Foto: inimalGraphic/Shutterstock

De langverwachte merge op het Ethereum (ETH) netwerk komt steeds dichterbij. Volgens de reusachtige Amerikaanse bank Citigroup zullen er een aantal veranderingen worden aangebracht waardoor ethereum behoorlijk interessant kan worden voor zowel investeerders als gebruikers.

Ethereum merge

Op dit moment is de verwachting dat de merge ergens in september van dit jaar zijn opwachting zal maken. Deze update is een van de meest geanticipeerde in de geschiedenis van de crypto industrie, en dat is niet zonder reden. Er bestaat namelijk een kans dat de veranderingen die de update teweeg zal brengen een positieve impact hebben op de prijs van ETH.

Ook Citigroup houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Onlangs publiceerde de bank een rapport waarin zij uiteenzetten wat zij verwachten dat de gevolgen van de merge zullen zijn, dat meldt CoinDesk. De resultaten zijn niet mals. 

Zo zal volgens het rapport van Citigroup het energieverbruik van het Ethereum netwerk met 99,95% kelderen. Dat heeft alles te maken met het feit dat het netwerk zal verhuizen van een proof-of-work (PoW) consensus model naar een proof-of-stake (PoS) consensus model. In de basis betekent dit dat het minen van ether tokens verleden tijd zal zijn met een drastische vermindering van het energieverbruik als gevolg.

Ether deflatie?

Het rapport van Citigroup buigt zich echter ook nog over een ander aspect dat wellicht even significant zal zijn. De bank wijst er namelijk op dat het Ethereum netwerk na de merge mogelijk onderhevig zal zijn aan deflatie. 

Hoe ziet dat er dan precies uit in de praktijk? Op dit moment wordt door middel van het mining proces een constante stroom van nieuwe ether tokens uitgegeven. Dat betekent dat jaarlijks de totale circulatie van tokens stijgt. Inflatie dus.

Na de merge zal het mining proces niet meer bestaan en dus zullen er nauwelijks nieuwe ether tokens worden bijgemaakt. Dit in combinatie met het bestaande burning proces zal er volgens Citigroup in de toekomst voor zorgen dat de totale circulatie van ether tokens jaarlijks met 4,7% zijn krimpen! Volgens de wet van vraag en aanbod suggereert dit uiteraard interessante dingen voor de koers van ethereum.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie