Sander van Rijn Sander van Rijn
15/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/08/2023 13:00

Coca-Cola mengt Crypto met de kunstwerken van Vermeer en Van Gogh

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Coca-Cola mengt Crypto met de kunstwerken van Vermeer en Van Gogh

Foto: New Africa/Shutterstock

Coca-Cola heeft een nieuwe eigen non-fungible token (NFT) collectie gelanceerd met de titel “Masterpiece”. Non-fungible tokens zijn verhandelbare verzamelobjecten die zelf geen fysieke vorm hebben, maar wel gekoppeld kunnen zijn aan een fysiek object. Elke NFT is uniek en kan gezien worden als een digitaal eigendomscertificaat.

Crypto ontbijt: Ethereum raakt $3.000, Bitcoin ETF’s op recordvolume
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto verzamelobjecten van Coca-Cola, Vermeer en Van Gogh

De NFT-collectie wordt uitgebracht in samenwerking met Coinbase, de enorme Amerikaanse crypto exchange. Coca-Cola lanceert de reeks NFT’s in verband met de “Masterpiece” mediacampagne. In de NFT collectie van Coca-Cola zijn acht kunstwerken beschikbaar om aan te schaffen als onderdeel van het ‘On-chain Summer’ promotie evenement.

De NFT’s zijn klassieke kunstwerken die worden gecombineerd met het iconische Coca-Cola flesje. Twee van deze NFT’s komen van Nederlandse bodem. Het gaat dan om de klassieke meesterwerken “Meisje met de parel” van Johannes Vermeer en “De slaapkamer” van Vincent van Gogh. Ook deze twee kunstwerken worden verbonden aan het bekende Coca-Cola flesje.

Het aanschaffen van een Coca-Cola NFT wordt gedaan met ethereum (ETH). De NFT’s worden per stuk verkocht voor prijzen variërend van 0,0011 ETH tot 0,014 ETH, oftewel tussen de $2 en $25.

Advertentie

NFT’s op nieuwe Ethereum netwerk van Coinbase

De lancering van de NFT collectie van The Coca-Cola Company valt samen met het ‘On-chain Summer’ Festival van Coinbase. Het evenement, dat enkele weken duurt, wordt gehouden om de lancering van het eigen Base netwerk te vieren. Base is een zogenaamd layer-2 netwerk voor Ethereum. Eerder deze maand werd het Base netwerk van Coinbase officieel geopend voor het grote publiek. Met deze schaalbare layer-2 oplossing op Ethereum worden transacties verwerkt buiten de ETH blockchain om.

Dit is overigens niet de eerste keer dat het wereldberoemde frisdrankmerk een NFT-collectie lanceert. Meer dan twee jaar geleden veilde Coca-Cola NFT’s met als doel geld in te zamelen voor de Special Olympics. Op dat moment werd de eerste NFT ‘lootbox’ van Coca-Cola verkocht als één activum voor meer dan $575.000.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie