Simon Bosch Simon Bosch
17/10/2023 21:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/10/2023 17:16

Crypto-fondsen groeien na goed nieuws, bitcoin weer populair

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH XRP-XRP more-coins-icon
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto-fondsen groeien na goed nieuws, bitcoin weer populair

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De afgelopen paar weken waren niet zo gunstig voor de koersen van veel crypto. Veel coins zijn licht gedaald, maar investeerders zijn positief gebleven. Crypto-beursfondsen zagen vorige week voor de derde week op rij inflows.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto beursfondsen groeien na SEC nieuws

Dat schrijft CoinShares in een wekelijks onderzoeksrapport. Vorige week stroomde 16 miljoen dollar de gemeten beursfondsen van onder andere Bitwise, Grayscale, ProShares, 21Shares en CoinShares zelf binnen. Wel is de groei een stuk minder aanzienlijk dan die van vorige week, toen bedroeg het bedrag namelijk bijna 80 miljoen dollar. Dat was de grootste groei in maanden.

De in- en uitstromen bij crypto-investeringsfondsen. – Bron: CoinShares.

De inflows zouden grotendeels zijn veroorzaakt door het nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet in hoger beroep is gegaan in de verloren rechtszaak tegen Grayscale. Afgelopen vrijdag was namelijk de laatste dag om dit aan te geven.

Grayscale wil van het GBTC-beursfonds een Exchange Traded Fund (ETF) maken, wat de markt beschouwt als een beter beursproduct dan het huidige trustfonds. Nu moet de SEC het verzoek van het bedrijf opnieuw in behandeling nemen.

Advertentie

Bitcoin en solana opnieuw populair

Zoals meestal was bitcoin (BTC) weer de belangrijkste bestemming van het geld. 16,4 miljoen dollar stroomde zelfs naar de oudste cryptocurrency, iets meer dus dan het totale nettobedrag van de week. Ethereum (ETH) fondsen krompen ondertussen met 7,4 miljoen dollar, waarmee het bijna alle groei van oktober weer heeft ingeleverd.

Fondsen die short zijn op bitcoin en dus mikken op een dalende koers groeiden met 1,7 miljoen dollar, wat wellicht aangeeft dat het sentiment onder investeerders wisselt.

Sommige altcoins groeiden ook. Een paar weken geleden werd duidelijk dat fondsen voor solana (SOL) sinds begin dit jaar het hardst zijn gegroeid. Ook afgelopen week was de groei van 3,7 miljoen dollar voor solana weer aanzienlijk. Het enige andere fondstype voor één enkele cryptocurrency dat duidelijke groei zag, waren beursfondsen voor XRP. Die groeiden met 0,4 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie