Kevin Schijven Kevin Schijven
16/09/2022 08:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2022 08:45

Crypto-markt kleurt rood na merge, vooral Ethereum keldert flink

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan ziet problemen voor Ethereum nu de Merge is geweest

Foto: Visual Generation/Shutterstock

Ondanks de Ethereum (ETH) merge, kleurt de crypto-markt weer rood vandaag. Het is een teken dat de slechte macro-economische toestand nog altijd de richting van de financiële markten bepaalt. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies daalt met 4,2% in de afgelopen 24 uur en zakt momenteel toch weer onder de grens van $1 biljoen. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

Zwarte dag voor Ethereum handelaren, dit ging mis op 22 februari 2021
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin zakt weer onder $20.000

Bitcoin (BTC) reageerde in eerste instantie niet op de Ethereum merge noch op nieuwe Amerikaanse economische cijfers. Enkele uren later maakte bitcoin echter toch een kleine duik en de koers hangt sindsdien weer onder $20.000. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op 19.680 op Binance en €19.750 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee vandaag 2,1% in de min.

Analist Ali Martinez meldt dat bitcoin momenteel weer de trendlijn gevonden heeft voor de Relative Strength Index (RSI). Bitcoin heeft een neiging om vanaf dit punt een kleine rebound te maken. Ook de analisten uit onze Discord groep verwachten een klein herstel op de korte termijn.

Advertentie

Ethereum daalt fors na merge

Ook de ether koers reageerde eerst nauwelijks op de merge, maar begon eind gisterenmiddag toch fors te dalen en dat lijkt vooralsnog gestaag door te zetten. Ging het dan toch om een “buy the rumour, sell the news” evenement? ETH komt op het moment van schrijven uit op $1.460 en staat daarmee maar liefst 9,2% in de min vandaag. ETH kan volgens analisten wellicht nog dieper dalen voordat koers weer bullish wordt.

Analysebedrijf Kaiko nam enkele gegevens onder de loep na de merge. Het bedrijf meldt dat onder andere de zogeheten funding rates, die hard daalden kort voor de merge, weer enigszins naar neutraal zijn teruggekeerd.

Nieuw Ethereum project ‘Starknet’ start vandaag met airdrop programma
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

In de top 100 crypto vangen meer koersen forse klappen. Ethereum classic (ETC) staat zo’n 10% in de min, rocket pool (RPL) zakt met 13,5%, ravencoin (RVN) staat 18% in de min en Celsius network (CEL) daalt zelfs met 23%.

Toch zijn er een aantal uitzonderingen vandaag te vinden. Terra Luna Classic (LUNC) is na een harde daling voorzichtig aan het stijgen en staat 2% in de plus. Ook quant (QNT) stijgt met 2%. Chainlink (LINK) staat al 3% in de plus, maar de grote winnaar van de dag is chiliz (CHZ). De CHZ koer stijgt met 7,5% naar $0,2, maar lijkt moeite te hebben om hieraan vast te houden.

Ethereum koersstijging komt niet door de ETF, zegt vermogensbeheerder
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie