Thom Derks Thom Derks
09/05/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 14:50

Crypto trader betaalt $120.000 aan transatiekosten om memecoin te kopen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bekende 'crypto detective' haalt miljoen op voor rechtszaak

Foto: CHUAN CHUAN/Shutterstock

Niet alleen Bitcoin (BTC) kampt momenteel met enorme transactiekosten, ook op Ethereum (ETH) zijn ze weer hard aan het stijgen. Een handelaar betaalde het gigantische bedrag van 64 ETH om voor 155.000 dollar aan fourcoin (FOUR) te kopen. Volgens een update van het populaire Whale Alert, een platform dat het gedrag van de grotere investeerders volgt, was de handelaar daarmee een bedrag van 119.121 dollar kwijt aan transactiekosten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is de reden voor de hoge kosten?

Het lijkt erop dat de handelaar er vrijwillig voor koos om zijn transactiekosten te verhogen om de transactie er zo snel mogelijk doorheen te krijgen. Volgens de pseudonieme Twittergebruiker FlurETH staat de handelaar momenteel op een winst van 133 ethereum (ongeveer 245.667 dollar) met zijn investering in de memecoin.

De gigantische transactiekosten die je momenteel moet betalen op Ethereum zijn een dubbelzijdig zwaard. Aan de ene kant is het negatief, omdat je meer moeten betalen voor transacties op Ethereum. Aan de andere kant is het positief, omdat er hierdoor meer ether richting de virtuele brandstapel gaat. Een deel van de transactieopbrengsten wordt vernietigd op Ethereum, wat ervoor zorgt dat er steeds minder ETH in omloop komt en dat is natuurlijk goed voor de koers.

 

Advertentie

Staat dit massa-adoptie in de weg?

Toch is er veel kritiek op de hoge transactiekosten en wordt beweerd dat dit de massa-adoptie van het protocol in de weg kan staan. Voor buitenstaanders klinkt het niet erg aantrekkelijk dat zij momenteel 20 dollar moeten betalen voor een transactie op Ethereum of Bitcoin., alleen maar omdat er nu een hype rondom memetokens als PEPE is.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie