Wessel Kersting Wessel Kersting
11/06/2022 17:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:01

ETH analyse: ethereum daalt naar laagste prijs in 15 maanden, wat nu?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum analyse: ETH koers mogelijk toch voorlopig bearish

Foto: leksiv/Shutterstock

In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam ethereum (ETH) hier regelmatig ter sprake door de opvallende prijsactie.

In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier worden onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder gedeeld met onze leden.

ETH is over de afgelopen 24 uur met ongeveer 10% gedaald. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een diepere daling. In deze periode daalde de koers met ongeveer 11%. Ondanks de dalende koers is het volume wel gestegen met 38%. Dit volume bevat ook verkopende transacties.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Laatste nieuws Ethereum

Onlangs zijn er weer een aantal nieuwe interessante stappen gezet naar de Ethereum 2.0 update. Zo zagen we onlangs dat het Ropsten testnet, het langst levende proof-of-work (PoW) testnet op Ethereum, op 8 juni de switch heeft gemaakt naar een proof-of-stake (PoS) netwerk.

Nu is er ook bekendgemaakt dat een ander testnet, met de naam Sepolia, met de lancering van zijn versie van de beacon chain komt op 20 juni. Eind deze maand zou dit testnet, net als het Ropsten testnet, de overgang naar PoS moeten voltooien.

Dit is interessant nieuws aangezien dit ook vrij snel na de Ropsten merge is en dit weer een steentje bijdraagt aan het uitrollen van de ETH 2.0 update waar iedereen op wacht.

Advertentie

Technische analyse ETH

Het technische plaatje van ETH ziet er erg slecht uit voor zowel de korte termijn als de middellange termijn. De korte termijn (de gele lijnen) laten net als de middellange termijn (witte lijnen) een duidelijk neerwaarts trendkanaal zien. Op het moment lijkt het er zelfs op de richting de onderkant van het kanaal gaan.

De RSI lijkt ook in oversold gebied te komen, ofwel onder de 20. Dit heeft in het verleden nog wel een voor een opleving gezorgd. Echter lijkt het er vooralsnog niet op dat dit het omkeerpunt is voor ETH.

Er staat ook een uitgebreide technische analyse klaar in het Discord kanaal van Crypto Insiders. Hier geven we een duidelijk onderbouwde, richting, en prijsniveaus waar ETH mogelijk naartoe zou kunnen gaan aan, en waar wij strak op letten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Wat zijn de verwachtingen voor ethereum?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact zullen hebben op de prijs, is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is momenteel zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en de traditionele aandelenmarkten. Dit maakt het extra lastig om  te bepalen om welke richting de koers in de toekomst gaat.

Ethereum oprichter deelt details over volgende grote update
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum analyses eerder zien?

Wil jij graag dit soort koersanalyses van crypto eerder zien? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun eigen handelsplannen. Ook delen we hier regelmatig aanvullende koersanalyses en updates van projecten die we eerder in deze rubriek hebben behandeld. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie