Roy van Krieken Roy van Krieken
07/06/2022 18:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 18:12

Ethereum start binnen 48 uur met belangrijke ‘test merge’ 

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum start binnen 48 uur met belangrijke ‘test merge’ 

Foto: Phanu D Pongvanit/Shutterstock

In een blogpast maken ethereum (ETH) core developers bekend dat er hoogstwaarschijnlijk binnen 48 uur tijd een nieuwe belangrijke fase van het testproces van het zogeheten merge zal plaatsvinden. In deze nieuwe test zal het Ropsten testnet van Ethereum overschakelen van proof-of-work (PoW) naar Proof-of-stake (PoS).

Ethereum ontwikkelaars kondigen grote verandering op het netwerk aan
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Test merge Ethereum

Hoewel het precieze tijdstip waarop de merge zal plaatsvinden op het Ropsten testnet nog onbekend is, zal dat hoogstwaarschijnlijk ergens morgen gebeuren. Deze test op het Ropsten testnet, het oudste testnet op het Ethereum netwerk, is een van de belangrijkste voordat de merge ook kan plaatsvinden op het mainnet van het netwerk.

De belangrijkste doelstelling voor de merge op Ropsten is dan ook om als generale repetitie te fungeren voor de grote merge van het mainnet, hopelijk, ergens later dit jaar. Ethereum ontwikkelaars hebben al eerder een vergelijkbare test merges uitgevoerd, onder meer op het Kiln testnet en middels een shadow fork van het mainnet.

De test van deze week zal de twee chains van Ropsten nemen, een proof-of-work en de andere is de proof-of-stake beacon chain, en hun code samenvoegen. Dit is hetzelfde proces dat de Ethereum mainnet merge later zal doorlopen. Vanaf dat moment zal Ethereum officieel een proof-of-stake blockchain zijn.

Mocht de Ropsten test merge goed verlopen, en indien er geen grote problemen worden ondervonden, dan zullen er nog twee vergelijke test merges op andere testnets van Ethereum plaatsvinden. Alles met het doel om dit jaar nog de grote merge van Ethereum ergens dit jaar te lanceren.

Ethereum merge

Deze merge, voorheen ook wel bekend als Ethereum 2.0, zal grote veranderingen aanbrengen op het netwerk. Zoals eerder gezegd zal Ethereum vanaf dat moment een proof-of-stake netwerk zijn. Dit brengt grote voordelen met zich mee. Zo zal onder meer het energieverbruik van het netwerk kelderen. Dit is vandaag de dag, wanneer de klimaatdiscussie aan de voorgrond van het politieke debat staat, een belangrijke stap in de goede richting.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie