Ivo Melchers Ivo Melchers
15/04/2023 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2023 19:15

ETH opnames na Shapella: $600 miljoen aan gestakete tokens in de wacht

icon-ethereum
Ethereum nieuws
ETH tras Shapella: $600 millones en tokens stakeados en espera

Foto: Shutterstock/Retratos del Mar

De Shapella update op het Ethereum (ETH) netwerk is inmiddels enkele dagen achter de rug en dus is is het eindelijk mogelijk om ether op te nemen uit de staking contracten. Validators op het netwerk moeten zich echter registreren voordat ze hun gestakete tokens op kunnen nemen vanuit de Beacon Chain. 18,5% van alle validators op het netwerk zou momenteel nog niet de juiste opnamereferentie hebben ingesteld.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ETH opnames

Validators met ‘0x00’ opnamereferenties zullen niet in staat zijn om hun ETH op te nemen uit de staking contracten. Hiervoor moeten ze eerst migreren naar ‘0x01’ voordat gedeeltelijke en volledige opnames mogelijk worden gemaakt en hun tokens worden ontgrendeld.

Een gedeeltelijke opname houdt dat een validator uitsluitend zijn/haar beloningen op wil nemen. Hiermee zal het validatorsaldo op het minimale vereiste van 32 ETH blijven. Dit verschilt van een volledige opname waarin een validator ervoor kiest om zijn/haar validatornode op te zeggen en de totale gestakete ETH te onttrekken van het netwerk.

Volgens data van Nansen hebben 105.025 validators hun opnamerefentie nog niet aangepast aan de eerdergenoemde 0x01. Deze validators bezitten samen een totaal van 284.286 ETH, wat betekent dat bijna $600 miljoen aan ETH momenteel nog niet opgenomen kan worden.

Wanneer de opnamereferentie is ingesteld op 0x01 en verwijzen naar een geldig Ethereum adres, dan vindt de gedeeltelijke opname automatisch plaats. Wanneer een validator actief is en deelneemt aan de Beacon Chain, dan zal de volledige opname daarentegen niet automatisch plaatsvinden. Hiervoor zul je handmatig een exit moeten starten om dit te veroorzaken.

Op het moment laat Nansen zien dat 30.584 validators aan het wachten zijn op een volledige opname. Deze 30.584 validators bezitten samen een totaal van 1.095.947 ether.

Aandeel van crypto exchange Kraken

Deze hoeveelheid lijkt veel, maar een belangrijk detail hier draait om de eerdere actie tegen cryptobeurs Kraken vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn staking diensten in de Verenigde Staten te sluiten. Bij het onderzoeken van de entiteiten die hebben aangegeven dat ze het netwerk zullen verlaten, maakt de in San Francisco gevestigde crypto exchange maar liefst 49,9% van die vraag uit.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie