Erik Juffermans Erik Juffermans
02/02/2023 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2023 14:10

Ethereum aanbod bereikt all-time low sinds de Merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum aanbod bereikt all-time low sinds de Merge

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De Ethereum (ETH) Merge; wat was dat ook al weer? Afgelopen september maakte het Ethereum netwerk wellich de grootste transtitie in zijn geschiedenis. Ethereum veranderde van een proof of work (PoW) systeem naar een proof of stake (PoS) systeem. 

Mining werd gestopt, en in plaats daarvan valideren stakers nu de transacties. Als gevolg van de Mergde daalt het ether aanbod. Op 1 februari bereikte het circulerende aanbod sinds de Merge zelfs een all-time low van ongeveer 120 miljoen ether.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum aanbod daalt

Sinds de Merge wordt er bij elke transactie op het Ethereum netwerk een kleine hoeveelheid ETH vernietigd. Door de huidige koersstijgingen is het gebruik op het netwerk toegenomen en daardoor wordt meer ETH vernietigd.

Hoe lager het ethereum aanbod is, hoe schaarser de token. Op den duur zullen naar verwachting steeds minder ETH tokens in omloop zijn. Volgens analisten zal deze groeiende schaarste op lange termijn de waarde van ethereum verhogen.

Zoals eerder vermeld, opereert het Ethereum netwerk sinds de Merge op een proof of stake systeem. Bezitters kunnen hun tokens staken om transacties te valideren en daarnaast beloningen te verdienen. Vooralsnog zit er ruim 25 miljard dollar aan ETH vast in deze staking contracten. Ook dit draagt bij aan het gelimiteerde aanbod van ethereum.

Het ethereum opname-saga

Momenteel kunnen stakers hun ether nog niet opnemen, maar hier moet heel snel verandering in komen. Ethereum ontwikkelaars lanceerden begin deze week het testnet ‘Zhejiang’ om de opname functionaliteit te testen. De aankomende weken zal bekend worden of alles naar behoren werkt. En zo ja, dan zal het waarschijnlijk volgende maand mogelijk worden om ETH uit de staking contracten op te nemen.

Er zijn geluiden dat de ontwikkelaars beter wat langer kunnen wachten met het mogelijk maken van de opnames. Het zou namelijk momenteel allemaal veel te gehaast gebeuren en technische problemen voor de toekomst kunnen veroorzaken. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie