Ivo Melchers Ivo Melchers
16/02/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2023 10:30

Ethereum aanbod op exchanges daalt 37% sinds de Merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
La oferta de Ethereum en los exchanges cae un 37% desde la fusión

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

Afgelopen september maakte het Ethereum (ETH) netwerk de langverwachte transitie van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Sinds deze update, die ‘de Merge’ wordt genoemd, werd Ethereum voor het eerst deflationair. Onlangs kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aanbod van ETH een all-time low had neergezet van ongeveer 120 miljoen ether.

Volgens on-chain data van crypto-analysebedrijf Santiment blijft de hoeveelheid beschikbare ETH op cryptobeurzen ook dalen sinds de Merge.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Minder ETH op beurzen

Sinds september is er op het moment namelijk 37% minder ether beschikbaar op crypto exchanges. Vlak voor de Merge was er een totaal van 19,12 miljoen ETH, ter waarde van $31,3 miljard, op exchanges. Het aantal is nu gedaald tot 13,36 miljard ETH, wat tegen de huidige ethereum koers een waarde heeft van $19,7 miljard.

Een constante daling van het aanbod op beurzen wordt als een bullish teken beschouwd, omdat er dan minder ETH beschikbaar is om te verhandelen of te verkopen.

Er is duidelijk een flinke daling te zien in het ethereum aanbod op exchanges sinds cryptobeurs FTX omviel. Destijds kozen veel investeerders namelijk het zekere voor het onzekere en besloten om hun crypto zo snel mogelijk van centrale beurzen af te halen.

Advertentie

Ethereum Shanghai update

Een groot deel van het ethereum aanbod wordt dus verplaatst naar self-custody, maar veel investeerders geven ook de voorkeur om ethereum te staken met de Shanghai-upgrade om de hoek. Vorige week kon je lezen dat de eerste ETH opnames op het testnet ‘Zhejiang’ succesvol waren verlopen.  De Shanghai update, die gepland staat voor maart van dit jaar, zal meer verbeteringsvoorstellen en netwerkverbeteringen integreren en zal het mogelijk maken om gestakete ether op te nemen uit de staking contracten. Dit is tot op heden namelijk nog niet mogelijk.

Momenteel is 16 miljoen ETH, of 14% van het totale aanbod, ingezet op de Beacon Chain. Dit komt neer op zo’n $25 miljard tegen de huidige ethereum koers. Volgens JPMorgan zullen meer mensen hun ether gaan staken na de lancering van de Shanghai update.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie