Erik Juffermans Erik Juffermans
10/02/2023 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2023 06:11

JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

Foto: mk1one/Shutterstock

Volgens een onderzoek van JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten, zal de aanstaande update voor Ethereum (ETH) een positieve invloed hebben op het aantal stakers. Momenteel is het ratio van gestakete tokens op Ethereum relatief laag vergeleken met andere proof of stake (PoS) protocollen. Het ratio van Ethereum is 14% vergeleken met 60% voor andere PoS netwerken zoals bijvoorbeeld Cardano (ADA).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer ethereum zal gestaket worden

De volgende grote update van Ethereum, genaamd Shanghai, zal volgens de planning in maart plaatsvinden. Volgens het onderzoek van JPMorgan zullen meer mensen hun ether staken na de lancering van de update. Het grootste aandeel van gestakete ether is momenteel op liquide staking protocollen zoals bijvoorbeeld Lido. Dit zal volgens de bank voorlopig zo blijven.

“Deze protocollen bieden liquiditeit voor gestakete assets. Assets die anders vast zouden zitten in stake contracten. Dit doen ze door een gelijke hoeveelheid derivative tokens aan te bieden in ruil voor de gestakete tokens,”

Aldus het onderzoek van JPMorgan. De Shanghai update zal het onder andere mogelijk maken om gestakete ether op te nemen uit de staking contracten, wat tot heden niet mogelijk is.

Er zijn zorgen dat wanneer deze functie wordt geïntroduceerd, stakers massaal hun ETH zullen opnemen en dumpen op de markt, maar de Amerikaanse bank verwacht dus het tegengestelde. Momenteel vinden de laatste voorbereidingen voor de update plaats. In maart wordt verwacht dat dit eindelijk mogelijk zal zijn. Sommige stakers hebben hun ether al sinds 2020 vastzitten.

Gedecentraliseerde staking protocollen

De verwachting is dat het staken van ethereum aantrekkelijker zal worden wanneer het opnemen hiervan mogelijk is. Volgens diezelfde logica zullen de staking protocollen zoals Lido dan iets in populariteit afnemen. Het grote voordeel van deze platformen is, zoals eerder genoemd, de liquiditeit.

De Shanghai update zal ook niet het einde van protocollen zoals Lido betekenen, aangezien ze vaak meer rendement bieden. Daarnaast moet je op Ethereum minimaal 32 ETH vastzetten om validator te worden.

Tot slot zorgde de Coinbase CEO vandaag voor flinke angst onder stakers. Hij schrijft over geruchten dat staking mogelijk verboden wordt in de VS door de SEC.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie