Erik Juffermans Erik Juffermans
10/02/2023 06:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2023 06:11

JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

Nieuws
JPMorgan: Aantal Ethereum stakers zal na Shanghai update juist stijgen

Foto: mk1one/Shutterstock

Volgens een onderzoek van JPMorgan, de grootste bank van de Verenigde Staten, zal de aanstaande update voor Ethereum (ETH) een positieve invloed hebben op het aantal stakers. Momenteel is het ratio van gestakete tokens op Ethereum relatief laag vergeleken met andere proof of stake (PoS) protocollen. Het ratio van Ethereum is 14% vergeleken met 60% voor andere PoS netwerken zoals bijvoorbeeld Cardano (ADA).

Dit is waarom Trump’s Bitcoin-speech de markt op zijn kop kan zetten
Dit is waarom Trump's Bitcoin-speech de markt op zijn kop kan zetten

Meer ethereum zal gestaket worden

De volgende grote update van Ethereum, genaamd Shanghai, zal volgens de planning in maart plaatsvinden. Volgens het onderzoek van JPMorgan zullen meer mensen hun ether staken na de lancering van de update. Het grootste aandeel van gestakete ether is momenteel op liquide staking protocollen zoals bijvoorbeeld Lido. Dit zal volgens de bank voorlopig zo blijven.

“Deze protocollen bieden liquiditeit voor gestakete assets. Assets die anders vast zouden zitten in stake contracten. Dit doen ze door een gelijke hoeveelheid derivative tokens aan te bieden in ruil voor de gestakete tokens,”

Aldus het onderzoek van JPMorgan. De Shanghai update zal het onder andere mogelijk maken om gestakete ether op te nemen uit de staking contracten, wat tot heden niet mogelijk is.

Er zijn zorgen dat wanneer deze functie wordt geïntroduceerd, stakers massaal hun ETH zullen opnemen en dumpen op de markt, maar de Amerikaanse bank verwacht dus het tegengestelde. Momenteel vinden de laatste voorbereidingen voor de update plaats. In maart wordt verwacht dat dit eindelijk mogelijk zal zijn. Sommige stakers hebben hun ether al sinds 2020 vastzitten.

Gedecentraliseerde staking protocollen

De verwachting is dat het staken van ethereum aantrekkelijker zal worden wanneer het opnemen hiervan mogelijk is. Volgens diezelfde logica zullen de staking protocollen zoals Lido dan iets in populariteit afnemen. Het grote voordeel van deze platformen is, zoals eerder genoemd, de liquiditeit.

De Shanghai update zal ook niet het einde van protocollen zoals Lido betekenen, aangezien ze vaak meer rendement bieden. Daarnaast moet je op Ethereum minimaal 32 ETH vastzetten om validator te worden.

Tot slot zorgde de Coinbase CEO vandaag voor flinke angst onder stakers. Hij schrijft over geruchten dat staking mogelijk verboden wordt in de VS door de SEC.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Advertentie