Erik Juffermans Erik Juffermans
17/11/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 17:00

Ethereum stakers verdienen nu tot wel 25% rendement per jaar met DeFi

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum lanza una prueba pública para retirar ETH en 3 días

Foto: Eddie5/Shutterstock

De hoeveelheid die gebruikers verdienen met de staking van hun ethereum (ETH) is de afgelopen tijd fors toegenomen, meldt onderzoeksbureau Delphi Digital. Zo is het rendement voor het vastzetten van ETH boven de 10% op jaarbasis uitgeschoten op Lido Finance. Op een meer riskante variant levert ETH staking zelfs tot wel 25% rendement op.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum DeFi is populair

De recente gebeurtenissen in crypto land omtrent de exchange FTX heeft tot veel veranderingen geleid. Een hiervan is de groeiende populariteit van decentralized finance (DeFi) platformen. De hoogte van het jaarlijkse rendement wordt onder andere vastgesteld door de hoeveelheid totale gestakete ethereum (stETH). 

De uitloop van ethereum van exchanges naar DeFi platformen toe heeft geresulteerd in een aanzienlijke groei van dit jaarlijkse rendementspercentage. Op het platform Lido kunnen stakers ruim 10 procent per jaar verdienen. Vorige maand lag dit percentage op ‘enkel’ 5%.

Maar DeFi gebruikers hebben de mogelijkheid dit percentage zelfs op te schroeven naar een royale 25%. Op Aave, een van de toonaangevende DeFi platformen, kunnen stakers hun stETH als onderpand gebruiken om nog meer ethereum te lenen. Deze ethereum wordt vervolgens weer gebruikt om nieuwe stETH aan te schaffen. 

Dit is dus vergelijkbaar met een hefboomproduct dat het rendement maar ook het risico verhoogt. 

“Naast het smart contract risico komt er ook een liquidatie risico kijken bij het lenen van ETH op Aave. Daarnaast het risico van tariefverschillen tussen leenkosten en staking rendement.”

De Ethereum Shanghai update

Momenteel kunnen gebruikers die hun ETH vast hebben gezet op de beacon chain, de nieuwe blockchain van Ethereum, nog niet uit de contracten halen. Die mogelijkheid volgt pas in een toekomstige update. De ontwikkelaars van Ethereum zijn bezig met het voorbereiden van de volgende grote update, genaamd ‘Shanghai’. Een component van deze update zal het mogelijk maken om gestakete ethereum gemakkelijk te verplaatsen. 

Naast deze verandering zal de nieuwe update meerdere grote veranderingen met zich mee brengen. Een hiervan is het verhogen van het aantal transacties per seconde op het netwerk. De update zal rond september volgend jaar worden uitgevoerd.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie