Roy van Krieken Roy van Krieken
30/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 16:30

Ethereum en AI: Gaat deze combinatie ETH richting de $30.000 sturen?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Waarom crypto handelaren Polkadot (DOT) in de gaten houden

Foto: Champ008/Shutterstock

Een veelbelovende toekomst staat ethereum (ETH) te wachten, althans volgens Arthur Hayes, de oprichter van crypto exchange BitMEX. Hij gelooft dat ethereum aanzienlijk zal profiteren van de integratie van kunstmatige intelligentie (AI), dat kan leiden tot een bloeiend ecosysteem. Zo bloeiend dat de prijs van ETH volgens hem kan vertienvoudigen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum heeft een rooskleurige toekomst

In een blog legde Hayes uit hoe door AI aangestuurde decentrale autonome organisaties (DAO‘s) op Ethereum een nieuwe dimensie zouden kunnen geven aan de crypto industrie. DAO’s zijn organisaties die functioneren via smart contracts en gedecentraliseerde besluitvormingsprocessen, waardoor ze geen centrale autoriteit nodig hebben om te functioneren.

Deze AI DAO’s zouden hun eigen tokens kunnen creëren en uitgeven, die vervolgens verhandeld kunnen worden op DEX’s, vooral die gebouwd zijn op het Ethereum platform. Het decentrale karakter van DEX’s maakt ze een ideale plek voor de handel in tokens uitgegeven door AI aangestuurde DAO’s volgens Hayes.

De introductie van door AI aangestuurde DAO’s op Ethereum zou kunnen leiden tot een verschuiving in handelsvolumes van gecentraliseerde beurzen (CEX’s) naar DEX’s. Hayes voorziet dat de economische waarde van DAO’s de traditionele bedrijven zal overtreffen, wat resulteert in een aanzienlijke toename van activiteit op de blockchain en uiteindelijk een astronomische stijging van de ETH koers.

Gaat de ETH koers ontploffen?

Hayes voorspelt zelfs een scenario waarin de koers van ether met 1.556% stijgt, wat een waarde van meer dan 28.000 euro zou betekenen voor ETH! Zijn optimisme is overduidelijk. Hij gelooft daarnaast dat ethereum binnen de komende vijf jaar minimaal 10.000 euro zou kunnen bereiken.

Natuurlijk zijn er critici die sceptisch staan tegenover dergelijke voorspellingen, maar Hayes gelooft dat naarmate door AI aangestuurde DAO’s steeds bekender worden, zelfs de grootste twijfelaars de potentie van het Ethereum netwerk zullen inzien.

Hoewel de voorspellingen van Hayes ambitieus zijn, biedt het idee van AI-DAO’s op Ethereum ongetwijfeld een intrigerende kijk op de toekomst van de crypto wereld. De samensmelting van kunstmatige intelligentie en Ethereum kan de weg banen naar gouden tijden voor de blockchain industrie

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement