Simon Bosch Simon Bosch
09/02/2024 09:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 08:52

Ethereum ETF van ARK Invest wil investeerders passief inkomen geven

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF van ARK Invest wil investeerders passief inkomen geven

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Nu de eerste spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor bitcoin (BTC) bestaan, heeft de crypto-industrie zich gericht op vergelijkbare beursfondsen voor ethereum (ETH). Op woensdag hebben ARK Invest en 21Shares samen een aanpassing gedaan aan hun ETF-aanvraag. Het duidt op een interessante onderscheidende eigenschap.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ARK Invest wil ETH-staking in beursfonds

Op sociale mediaplatform X schrijft Bloomberg-analist Eric Balchunas dat de joint-venture van de twee vermogensbeheerders een formulier hebben ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin staat dat de ETF uitsluitend cash zal accepteren als betaalmiddel.

Klaarblijkelijk is de SEC bezorgd dat het fonds direct van investeerders bijvoorbeeld ETH zal accepteren om in het fonds te stoppen. De beleidsmaker heeft uiteraard graag dat het fonds uitsluitend dollars zal accepteren, omdat dit beter te reguleren is via de rest van het financiële systeem. Ook voor de spot-ETF’s voor bitcoin was het nodig dat de fondsen alleen cash zouden accepteren, deze opmerking is dus niet nieuw.

Wél nieuw is het verzoek om een deel van de activa vast te zetten in het stakingcontract op de Ethereum blockchain. Hiervoor zal het gebruikmaken van één of meerdere derde partijen. Welke bedrijven dit precies zijn stelt de joint-venture niet.

Het ligt in ieder geval voor de hand dat dit Coinbase zal zijn. De bitcoin-ETF van het duo, ARKB, heeft Coinbase immers al aangewezen als custodian, en ARK Invest heeft zelf een enorme hoeveelheid COIN-aandelen.

Ook voor het ETH-beursproduct zal Coinbase voor custodian spelen. Ook moet gezegd worden dat de SEC op woensdag de goedkeuring van deze ETF heeft uitgesteld.

Advertentie

Handelaren blij met ETH staking in beursfonds

In ieder geval is de industrie erg optimistisch over de mogelijke toevoeging van staking voor het fonds van ARK Invest en 21Shares. Op X verklaart de durfkapitalist sassal.ETH dat veel handelaren uit de traditionele financiële wereld gek zullen zijn van een vorm van dividend dat zo’n spot-ETF zou kunnen bieden.

De SEC moet het plan nog goedkeuren, maar het zou uiteraard kunnen dat de beleidsmaker dit helemaal geen goed idee vindt. De coins zullen dan namelijk niet meer in de ETF zitten, maar bij een derde partij.

Ook is het niet duidelijk wat er met deze ETH gaat gebeuren. Staking zou namelijk maar ‘van tijd tot tijd plaatsvinden’. Het is mogelijk dat de uitgevers zo de handelskosten naar nul willen brengen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie