Ivo Melchers Ivo Melchers
09/02/2023 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 18:15

Ethereum gas fees stijgen met 29% in januari

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El cofundador de Ethereum envió una cantidad gigante de ETH a Kraken

Foto: MAHATHIR MOHD YASIN/Shutterstock

2023 geeft tot dusver een compleet andere crypto markt weer dan een jaar eerder. Dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) het zwaar hadden het afgelopen jaar is nogal een understatement. Echter is het sentiment inmiddels met 180 graden gedraaid; zo kon je onlangs in het Bitcoin nieuws lezen dat het sentiment was gestegen tot het hoogste punt in tien maanden.

Het positieve sentiment is ook deels tot uiting gekomen in de on-chain activiteiten van de Ethereum blockchain.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum on-chain data

Volgens data van Analytex zijn de gemiddelde gas fees op Ethereum met 29,27% gestegen in de eerste maand van het nieuwe jaar. Het rapport vergelijkt de gasprijzen van december tot januari, waarbij een toename van de gebruikersactiviteit wordt opgemerkt als een belangrijke indicator voor de stijging van de gemiddelde gasprijs van 19,2 naar 24,82 gwei.

De netwerkkosten op Ethereum worden uitgedrukt in gwei, een denominatie van ETH. 1 gwei staat gelijk aan 0.000000001 ETH. Uiteraard is het vele malen gemakkelijker om over 1 gwei te spreken in plaats van 0.000000001 ETH. Op het moment dat er minder transacties worden gedaan, zullen logischerwijs de transactiekosten lager uitvallen. Validators zullen in dat geval sneller transacties meenemen met een lagere gas fee.

Het rapport merkt ook op dat het gemiddelde aantal unieke actieve Ethereum-wallets per dag met ongeveer 10% daalde tot 387.475, wat het laagste cijfer van de afgelopen zes maanden is. Ondertussen is het gemiddelde aantal dagelijkse actieve smart contracts met 6,74% gestegen naar een totaal van 24.377.

Het gemiddelde aantal transacties per dag liet een kleine daling van 0,8% zien in januari ten opzichte van december. In januari was het gemiddelde aantal dagelijkse transacties gelijk aan 1.027.671. Het rapport merkt op dat dit gemiddelde gedurende de afgelopen acht maanden al aan het dalen is.

Advertentie

Ethereum opnames op testnet

Gisteren kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het sinds dinsdag mogelijk is om zowel al je ETH als een deel ervan op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract op het Zhejiang-testnet. In maart zal het met de Shanghai upgrade eindelijk mogelijk moeten worden voor alle gebruikers om ETH uit het staking contract te halen die ze sinds de lancering van de Beacon Chain eind 2020 konden vastzetten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie