Kevin Schijven Kevin Schijven
18/03/2022 11:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2022 11:22

Ethereum in plus, meeste altcoins in min, deze 3 crypto stijgen keihard

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: AlekseyIvanov/Shutterstock

Gisterenochtend kleurde de cryptocurrency-markt overtuigend groen. In de afgelopen 24 uur remden de koersen echter weer flink af. Bitcoin (BTC) kan vooralsnog vasthouden aan zijn prijsstijging, maar het merendeel van de top 100 altcoins kleurt rood. De totale marktkapitalisatie van alle crypto blijft vlak onder $1,9 biljoen hangen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum iets in de plus

Ethereum (ETH) kon gisterenmiddag nog een flinke sprong maken en piekte uiteindelijk rond $2.820. In eerste instantie hield de koers daar stand, maar vannacht maakte ether een dipje naar $2.780. Vanochtend kan ether herstellen naar $2.800 waardoor ETH vandaag 1,8% in de plus staat. ETH staat 8,5% in de plus ten opzichte van begin deze week.

Advertentie

AVAX, BNB & XRP houden stand

Avalanche (AVAX) is onder de grootste crypto weer de hardste stijger. AVAX maakte gisterenmiddag ook een flinke sprong, maar rond $81 bleek de weerstand te groot te zijn. AVAX komt op $79 uit en staat daarmee 2,7% in de plus. Binance coin (BNB) toont een vergelijkbare koersbeweging, piekte rond $392 en zakt nu naar $387 waarmee koers 1% in de plus staat. Ripple (XRP) valt momenteel terug naar $0,786, dezelfde prijs als 24 uur geleden.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SOL, ADA, DOGE, DOT, SHIB en LUNA dalen iets

Solana (SOL) was ook flink aan het stijgen, maar corrigeerde afgelopen nacht hard omlaag en komt vanochtend op $86 uit, 1,5% onder de prijs van 24 uur geleden. Ook cardano (ADA) bleef vannacht alsmaar dalen en komt weer op $0,83 uit, ook 1,5% onder de prijs van gisteren. Dogecoin (DOGE) toont dezelfde trend en zakt met 1,5% naar $0,115. Polkadot (DOT) daalt met 1,6% naar $18,5 en shiba inu (SHIB) verliest 2,2% van zijn waarde en zakt naar $0,000022. Terra (LUNA) is weer de hardste daler en zakt met maar liefst 5,6% naar $84.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste dalers

De meeste crypto uit de top 100 staan niet al te diep in het rood. Zcash (ZEC), elrond (EGLD), harmony (ONE), fantom (FTM), osmosis (OSMO), leo token (LEO) en dash (DASH) staan ongeveer 3% in de min. Basic attention token (BAT) zakt met 4%, juno (JUNO) met 5% en thorchain (RUNE) met maar liefst 10%. RUNE staat alsnog 40% in de plus deze week. Humans.ai (HEART) is wederom de hardste daler en staat 11% in de min vandaag en zelfs 57% in de min deze week.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Aan de groene kant hebben we een paar uitschieters ertussen zitten. Graph (GRT) staat 4% in de plus, maker (MKR) 5%, helium (HNT) 6%, aave (AAVE) en pancakeswap (CAKE) 7% en waves (WAVES) 8%. Mina protocol (MINA) komt weer de top 100 binnen en staat bijna 20% in de plus vandaag.

Dan hebben we een nieuwkomer in de top 100: ApeCoin (APE). Deze nieuwe crypto lanceerde pas gisteren en werd gelijk genoteerd op een groot aantal cryptocurrency-exchanges als KuCoin. In eerste instantie had APE een prijs ergens tussen de $20 en $60, dat verschilde zeer per beurs. Vervolgens stortte de koers eerst hard in en vond uiteindelijk steun rond $7. Sindsdien is de prijs met meer dan 100% gestegen naar $15 en staat APE op nummer 65 op de lijst van grootste crypto met een marktkapitalisatie van $1,86 miljard.

Toch is het wederom xido finance (XIDO) die het hardst steeg in de afgelopen 24 uur. XIDO staat maar liefst 90% in de plus vandaag en komt op $71 uit. Daarmee staat de koers zelfs 1.000% in de plus ten opzichte van een maand geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie