Kevin Schijven Kevin Schijven
18/03/2022 10:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2022 10:16

Bitcoin nog steeds vast, uitbraak moet volgen, maar welke kant op?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin nog steeds vast, uitbraak moet volgen, maar welke kant op?

Foto: Rapin_1981/Shutterstock

Ondanks een flinke stijging op woensdag, zag bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur relatief weinig actie en volatiliteit. Ondanks alle marktontwikkelingen van de afgelopen dagen, blijft een echte uitbraak vooralsnog uit. In tegenstelling juist blijft bitcoin nog altijd in een steeds krapper bereik bewegen.

Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin houdt stand boven $40.000

De bitcoin koers piekte woensdagavond rond $41.300, maar daar was de weerstand al te groot. Gisterenochtend kon bitcoin niet boven $41.000 standhouden, maar vond vervolgens support rond $40.700. Bitcoin maakte een kleine rebound, maar kwam ditmaal niet verder dan $41.100

Bitcoin vond vervolgens wederom steun rond $40.700-$40.800 en maakte weer een sprongetje. Deze keer liep bitcoin echter al vast op $41.000 en kelderde vervolgens naar $40.500. Vanochtend leek bitcoin wederom terug te stuiteren, maar ditmaal was de $40.800 omgeslagen van support naar weerstand. Op het moment van schrijven zakt de bitcoin prijs naar $40.550 op KuCoin en €36.650 op Bitvavo.

Advertentie

Bitcoin koers zit nog altijd vast

Zo beweegt de bitcoin koers dus nog steeds in een symmetrische driehoek. Het duidt aan dat angst en onzekerheid nog altijd sterk de markt in greep hebben, maar ook dat investeerders veel vertrouwen hebben. Noch de bulls, noch de bears nemen het voortouw. Eerst werd deze onzekerheid vooral veroorzaakt door de coronapandemie, nu is het vooral de oorlog in Oekraïne. De Russische centrale bank heeft inmiddels al aangekondigd dat het ook volgende week gesloten blijft. De president van de Centrale Bank van Rusland stapt zelfs op.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Prijzen om in de gaten te houden

Om enige opwaartse momentum terug te krijgen, moet bitcoin van die $40.700, momenteel de 50-dagen exponential moving average (EMA), omslaan naar support. Daarna moet het gebied tussen de 100-dagen simple moving average (SMA) en 100-dagen EMA, tussen $42.500 en $43.000 doorbroken worden. Dan zou de 100-dagen EMA de 50-weken EMA doorkruizen, een bullish cross-over.

Daarna kunnen we wellicht kijken naar de 200-dagen EMA, dicht bij de $45.000, maar het liefst zien we de 50-weken EMA rond $46.000 doorbroken worden om van een trendommekeer te kunnen spreken.

Mocht bitcoin echter toch dalen, dan vinden we wellicht weer support rond $38.000 en $39.000, zoals de afgelopen malen. Het is echter mogelijk dat de support hier inmiddels enigszins is afgezwakt. Toch zou ook vlak daaronder nog flink wat support moeten zitten. Voor nu consolideert bitcoin echter nog steeds, maar daar moet op een gegeven moment een einde aan komen.

https://twitter.com/JohalMiles/status/1504473198842183682

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining difficulty weer omlaag

In gerelateerd bitcoin nieuws is de zogenaamde mining difficulty gedaald voor de tweede keer op rij. Deze moeilijkheidsgraad wordt ongeveer elke twee weken aangepast. Volgens gegevens van BTC.com kwam de gemiddelde hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk over de laatste twee weken op ongeveer 196,45 exahashes per seconde (EH/s) uit. Daardoor kwam de gemiddelde blocktijd op 10 minuten en 2 sec uit en neemt de moeilijkheidsgraad met een kleine 0,35% af.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC accumulatie zet nog altijd door

In elk geval tonen de on-chain gegevens nog altijd een zeer positief plaatje. De accumulatie van BTC zet nog steeds flink door, momenteel vooral onder de kleinere investeerders en lange-termijn investeerders.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie