Timo Bult Timo Bult
14/04/2022 08:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 08:51

Ethereum ‘merge’ uitgesteld, lancering dit jaar blijft mogelijk

Nieuws
Ethereum 'merge' uitgesteld, lancering dit jaar blijft mogelijk

Foto: Dragon Claws/Shutterstock

De grote Ethereum (ETH) update komt steeds dichterbij. Nadat we in 2020 al de lancering van de Beacon Chain zagen, staat nu de langverwachte merge op de planning. Wanneer deze precies zal worden uitgevoerd is niet helemaal duidelijk. De ontwikkelaars achter het netwerk hebben namelijk besloten om de merge uit te stellen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum merge uitgesteld, maar wel nog dit jaar uitgevoerd

De grote update die Ethereum door zal maken zal het netwerk omvormen tot een proof-of-stake (PoS) netwerk. Waar ethereum miners nu nog transacties verwerken en hiervoor beloond worden, zullen na de update stakers deze taak op zich nemen. Stakers zijn ETH-bezitters die hun crypto vastzetten in het netwerk en zodoende hun steentje bijdragen.

PoS is een stuk efficiënter dan Proof-of-Work (PoW). Zo zal het netwerk beter op kunnen schalen maar ook minder energie verbruiken, een thema dat natuurlijk erg speelt binnen de crypto-industrie. De eerdergenoemde Beacon Chain is een PoS blockchain die parallel loopt aan de huidige Ethereum blockchain. Met de merge wordt bedoeld het samenvoegen van deze twee chains waarna Ethereum dus officieel een PoS-netwerk zal zijn.

Deze merge stond oorspronkelijk voor juni dit jaar op de planning. Ontwikkelaars van de Ethereum Foundation, Tim Beiko, maakte gisteren op Twitter echter bekend dat deze deadline waarschijnlijk niet gehaald zal worden. Dat de merge nog dit jaar plaatsvindt is echter wel nog steeds mogelijk:

“Het zal geen juni worden, maar waarschijnlijk in de paar maanden daarna. Nog geen vaste datum, maar we zijn zeker in het laatste hoofdstuk van PoW op Ethereum.”

Advertentie

Ethereum-ontwikkelaars voeren succesvolle tests uit

Het vertrouwen in de update is nog altijd hoog, zeker nadat deze week nog in het ethereum nieuws verscheen dat de ontwikkelaars succesvolle tests hebben uitgevoerd. De zogenoemde “shadow fork” toont aan dat het netwerk er grotendeels klaar voor is. Lees hier meer over deze shadow fork.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie