Roy van Krieken Roy van Krieken
06/09/2022 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/09/2022 14:11

Ethereum Merge weer een stap dichterbij na succesvolle update

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum tikt mijlpaal van 500.000 validators aan

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Over iets meer dan een week is het zo ver. Dan zal de merge op het Ethereum (ETH) netwerk eindelijk op het mainnet worden gelanceerd. Vandaag stond eerst nog de Bellatrix update op de beacon chain op de agenda. Dit was de laatste stap voordat deze beacon chain samengesmolten kan worden met het hoofdnetwerk en is inmiddels met succes uitgevoerd!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum Bellatrix

Op dit moment bestaan er als het ware twee verschillende ethereum chains. Het hoofdnetwerk en de beacon chain. Beide netwerken draaiden gisteren nog op het proof-of-work (PoW) consensus model. Echter, de Bellatrix update van vandaag heeft ervoor gezorgd dat de beacon chain ondertussen is overgeschakeld naar proof-of-stake (PoS).

Dit is vrij revolutionair. Het is namelijk nog nooit eerder gebeurd dat een groot netwerk zoals Ethereum van consensus model verandert. Tijdens de merge op 15 september zal de beacon chain, dat dan dus al proof-of-stake is, samensmelten met het hoofdnetwerk dat vanaf dat moment ook proof-of-stake zal zijn.

Mede-oprichter van het Ethereum netwerk, Vitalik Buterin, had het volgende te zeggen over de Bellatrix update van vandaag:

“De merge wordt nog steeds verwacht rond 13-15 september. Wat er vandaag gebeurt is de Bellatrix hard fork, die de keten *voorbereidt* op de samenvoeging. Nog steeds belangrijk – zorg ervoor dat u uw clients update!”

Koersverwachting Ethereum merge

De koers van ETH doet het de laatste tijd vrij goed. In ieder geval beter dan de koers van bitcoin. Dat zie je ook duidelijk terug in de ETH/BTC pairing. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de hype rondom de merge. Het is misschien wel de grootste update die ooit heeft plaatsgevonden op het netwerk van de op-een-na-grootste cryptocurrency.,

Veel investeerders vragen zich op dit moment vanzelfsprekend ook af wat de koers van ETH gaat doen na afloop van de merge. Gaat er een mooie rally van start, of is hier sprake van een typisch ‘buy the rumour, sell the news’ moment. 

We vroegen het onze volgers op Twitter. Het blijkt dat de meesten geloven dat de koers van ETH na het lanceren van de merge niet zal stijgen, maar eerder zal dalen. Maar liefst 65,5% verwacht een daling. Hoe dan ook, we zullen het binnenkort definitief weten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie