Roy van Krieken Roy van Krieken
14/09/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2022 18:00

Ethereum POW hard fork volgt 24 uur na merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum POW hard fork volgt 24 uur na merge

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De Ethereum (ETH) merge staat voor de deur waarmee het netwerk proof-of-stake (PoS) zal worden. Echter, lang niet iedereen is blij met deze grote update. Vooral miners, wie na de update als het ware zonder werk komen te zitten, verzetten zich hevig. Een groep miners wil zelfs een splitsing van het netwerk bewerkstelligen waardoor een proof-of-work (PoW) versie van Ethereum zal blijven voortbestaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum PoW hard fork

Een zo’n groep miners die een hard fork wil is ETHW Core. Deze groep heeft al regelmatig hun tegenstand op de merge bekendgemaakt en ook duidelijk gemaakt dat zij er alles aan gaan doen om een PoW-splitsing van het Ethereum netwerk van de grond te krijgen. Mocht dit plan lukken dan kunnen miners op deze Ethereum-splitsing hun werkzaamheden voortzetten.

Volgens ETHW Core zal deze splitsing van het netwerk ongeveer 24 uur na de lancering van de merge plaatsvinden. 

“ETHW mainnet zal plaatsvinden binnen 24 uur na de Merge. De exacte tijd zal 1 uur voor de lancering worden aangekondigd met een aftelklok en alles, inclusief definitieve code, binaries, config-bestanden, nodes info, RPC, explorer, enz. zal openbaar worden gemaakt wanneer de tijd rijp is.”

Verzet tegen ethereum proof-of-stake

Aan het einde van augustus maakten de miners al bekend waarom zij er heilig van overtuigd zijn dat de merge en de overstap naar PoS een grote fout is. Je kunt je natuurlijk afvragen of de belangrijkste reden voor de tegenstand van de miners niet simpelweg het opdrogen van hun inkomstenbron is.

“Het is alleen maar verstandig om door te gaan met een PoW Ethereum, wat een no-brainer zou moeten zijn voor degenen die voorstander zijn van openheid en de vrije markt, omdat er geen nadeel is. Immers, als PoS Ethereum echt zo geweldig is, waarom dan bang zijn voor concurrentie?”

De oprichter van het Ethereum netwerk, Vitalik Buterin, heeft al duidelijk gemaakt dat hij zich weinig zorgen maakt over mogelijke PoW-splitsingen van het netwerk na de merge. Volgens hem is de kans groot dat dergelijke splitsingen niet bepaald succesvol zullen worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie