Ivo Melchers Ivo Melchers
06/10/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:39

Ethereum verkoopdruk bereikt historisch laag niveau

Ethereum-ETH
Nieuws
Ethereum verkoopdruk bereikt historisch laag niveau

Foto: William Barton/Shutterstock

Een reusachtige hoeveelheid ethereum (ETH) is afgelopen woensdag weggevloeid vanuit gecentraliseerde cryptobeurzen. Bovendien heeft het totale aanbod van ethereum op de beurzen een historisch dieptepunt bereikt. Al met al zijn deze ontwikkelingen zeer gunstig te noemen voor de ethereum koers. Hoe dit precies in elkaar steekt, komt aan bod in dit artikel.

Grootste bank van Colombia lanceert eigen cryptobeurs en stablecoin
Grootste bank van Colombia lanceert eigen cryptobeurs en stablecoin

Ethereum investeerders hoopvol

Crypto-analyseplatform Santiment bracht gisteren via een nieuw bericht op X de positieve ontwikkelingen aan het licht. Het schreef dat maar liefst 110.000 ether afgelopen woensdag de beurzen heeft verlaten. Tegen de huidige ethereum koers staat deze enorme stapel gelijk aan meer dan 179 miljoen dollar.

Deze gigantische hoeveelheid was de grootste uitstroom van ethereum sinds 21 augustus. Verder benoemt Santiment dat het aanbod op exchanges momenteel gelijkstaat aan 10,66 miljoen ETH. Tegelijkertijd bevindt 115,88 miljoen ETH zich juist buiten de beurzen.

Het weerspiegelt een uitzonderlijke situatie aangezien het aanbod op de beurzen op zijn laagste punt sinds mei 2018 staat, terwijl het aanbod buiten de beurzen zich juist op een all-time high bevindt.

De ontwikkelingen kunnen doorgaans als bullish worden beschouwd, aangezien het de algehele verkoopdruk van ether in vermindering brengt. Des te minder ether beschikbaar is op de beurzen, des te minder gedumpt kan worden op de markt. In het algemeen worden munten richting beurzen gestuurd vanwege verkoopintenties. Andersom vloeien munten richting eigen wallets om deze voor een lange periode vast te houden.

De situatie bij bitcoin (BTC) wijkt bovendien niet veel af van de nummer twee crypto qua marktkapitalisatie. Glassnode deelde op 2 oktober namelijk dat het exchange-aanbod van bitcoin was gezakt tot een 5-jarig dieptepunt van 5,73 procent.

Advertentie

Ethereum adoptie

Afgelopen maandag kan de geschiedenisboeken in voor ethereum. De allereerste op futures gebaseerde Exchange Traded Funds (ETF’s) zijn namelijk gelanceerd. Maar liefst negen stuks debuteerden op de Amerikaanse markt.

De prestaties van de beursfondsen zijn echter flink tegen gevallen. Wat betreft het handelsvolume presteerden de fondsen namelijk ver onder verwachting. Desondanks blijft het natuurlijk een grote stap binnen de algehele adoptie van ’s werelds grootste altcoin.

Deze adoptie werd afgelopen week ook al tot een hoger niveau getild dankzij de Zwitserse investeringsbank UBS die met een investeringsfonds ‘activa uit de echte wereld’ op de Ethereum blockchain zet.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'
Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
Advertentie