Robin Hazekamp Robin Hazekamp
02/10/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 18:30

Grayscale komt op dreef, vraagt nóg een crypto beursfonds aan

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto-experts waarschuwen voor tegenvallende impact Ethereum-ETF's

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Grayscale, ‘s werelds grootste crypto vermogensbeheerder, heeft met behulp van New York Stock Exchange (NYSE) Arca nog een Ethereum (ETH) beursfonds aangevraagd. Dit keer gaat het om het veranderen van Grayscales Ethereum Trust in een Ethereum spot ETF. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grayscale vraagt Ethereum spot beursfonds aan

Op 2 oktober 2023 heeft NYSE Arca een document ingediend bij de Amerikaanse waakhond. Het document is een aanvraag voor het transformeren van Grayscale’s Ethereum Trust naar een Ethereum Exchange Traded Fund (ETF).

De waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de laatste tijd meerdere aanvragen voor ETF’s binnengekregen. Terwijl Grayscale met hulp van NYSE Arca een Ethereum spot ETF aanvraagt, is de SEC al op het punt een aantal Ethereum futures ETF’s te accepteren.

Een Ethereum spot ETF belegt in fysiek Ethereum (ETH) en volgt de actuele prijs van Ethereum op de markt. Het biedt beleggers de mogelijkheid om direct te investeren in Ethereum zelf. Een Ethereum future ETF daarentegen belegt in termijncontracten (futures) die zijn gebaseerd op de verwachte toekomstige prijs van Ethereum. 

Grayscale overwint in Bitcoin beursfonds rechtszaak

De laatste tijd heeft de SEC het druk met een grote reeks ETF’s. De aanvragen betreffen Bitcoin (BTC) spot- en future ETF’s, Ethereum spot- en future ETF’s en andere soorten. Grote namen als BlackRock, Valkyrie, Fidelity en VanEck hebben de laatste tijd allemaal hun eigen Bitcoin ETF’s aangevraagd.

Eerder werd al bekend dat Grayscales verzoek voor de oprichting van een bitcoin spot ETF weer door de SEC onder de loep zou worden genomen. In 2022 vroeg Grayscale dit beursfonds aan, maar dat verzoek werd kort daarna door de SEC afgewezen. Omdat Grayscale vond dat de SEC dit onterecht had afgekeurd, klaagden ze de waakhond aan.

Net iets meer dan een jaar later, op 28 augustus, won Grayscale deze rechtszaak. De SEC is dus verplicht om de ETF opnieuw door een proces voor goedkeuring of afwijzing te halen. De bitcoin koers zette vanwege de overwinning een rappe stijging in, met een toename van 5% in een half uur. Of die ETF, net als alle andere, daadwerkelijk goedgekeurd zal worden is niet zeker.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Robin Hazekamp is sinds mei 2023 actief bij Crypto Insiders. Als freelance vertaler kwam hij in contact met het platform. Hij is momenteel bachelorstudent Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robin heeft een brede interesse in crypto, mede dankzij Europese politieke competities waarin hij uitblonk. Zijn expertise ligt op het gebied van regelgeving, psychologie en criminaliteit binnen de cryptowereld.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie