Robin Hazekamp Robin Hazekamp
02/10/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 18:30

Grayscale komt op dreef, vraagt nóg een crypto beursfonds aan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grayscale komt op dreef, vraagt nóg een crypto beursfonds aan

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Grayscale, ‘s werelds grootste crypto vermogensbeheerder, heeft met behulp van New York Stock Exchange (NYSE) Arca nog een Ethereum (ETH) beursfonds aangevraagd. Dit keer gaat het om het veranderen van Grayscales Ethereum Trust in een Ethereum spot ETF. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grayscale vraagt Ethereum spot beursfonds aan

Op 2 oktober 2023 heeft NYSE Arca een document ingediend bij de Amerikaanse waakhond. Het document is een aanvraag voor het transformeren van Grayscale’s Ethereum Trust naar een Ethereum Exchange Traded Fund (ETF).

De waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft de laatste tijd meerdere aanvragen voor ETF’s binnengekregen. Terwijl Grayscale met hulp van NYSE Arca een Ethereum spot ETF aanvraagt, is de SEC al op het punt een aantal Ethereum futures ETF’s te accepteren.

Een Ethereum spot ETF belegt in fysiek Ethereum (ETH) en volgt de actuele prijs van Ethereum op de markt. Het biedt beleggers de mogelijkheid om direct te investeren in Ethereum zelf. Een Ethereum future ETF daarentegen belegt in termijncontracten (futures) die zijn gebaseerd op de verwachte toekomstige prijs van Ethereum. 

Grayscale overwint in Bitcoin beursfonds rechtszaak

De laatste tijd heeft de SEC het druk met een grote reeks ETF’s. De aanvragen betreffen Bitcoin (BTC) spot- en future ETF’s, Ethereum spot- en future ETF’s en andere soorten. Grote namen als BlackRock, Valkyrie, Fidelity en VanEck hebben de laatste tijd allemaal hun eigen Bitcoin ETF’s aangevraagd.

Eerder werd al bekend dat Grayscales verzoek voor de oprichting van een bitcoin spot ETF weer door de SEC onder de loep zou worden genomen. In 2022 vroeg Grayscale dit beursfonds aan, maar dat verzoek werd kort daarna door de SEC afgewezen. Omdat Grayscale vond dat de SEC dit onterecht had afgekeurd, klaagden ze de waakhond aan.

Net iets meer dan een jaar later, op 28 augustus, won Grayscale deze rechtszaak. De SEC is dus verplicht om de ETF opnieuw door een proces voor goedkeuring of afwijzing te halen. De bitcoin koers zette vanwege de overwinning een rappe stijging in, met een toename van 5% in een half uur. Of die ETF, net als alle andere, daadwerkelijk goedgekeurd zal worden is niet zeker.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement