Erik Juffermans Erik Juffermans
03/03/2023 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2023 16:10

Grote Ethereum update ‘Shanghai’ uitgesteld tot begin april

Nieuws
Ethereum netwerk staat in het rood voor het eerst in een jaar

Foto: gopixa/Shutterstock

We schreven er de afgelopen maanden geregeld over; de langverwachte Shanghai update van Ethereum (ETH). De update moet onder andere de opnames van gestakete ether eindelijk mogelijk maken. Afgelopen week werd met succes de grote update al doorgevoerd op het Sepolia testnet. Gisteren werden tijdens de Ethereum All Core Developers Execution (ACDE) call de volgende stappen bekendgemaakt omtrent de langverwachte update.

Bitcoin ETF’s breken records: $300 miljoen instroom in één dag
Bitcoin ETF's breken records: $300 miljoen instroom in één dag

Opnames voor gestakete ethereum

Gisteren kwamen de Ethereum ontwikkelaars bijeen om de volgende lanceerdata voor de update te bespreken. Op 14 maart wordt de Shanghai update doorgevoerd op het Goerli testnet, dan volgt in de tweede week van april het echte werk. Dan lanceert de update op het mainnet, of hoofdnetwerk, van Ethereum en kunnen stakers eindelijk hun ETH opnemen. Een vaste datum is er echter nog steeds niet.

Het is dus nog even wachten voor ether stakers voordat ze bij weer bij hun ETH kunnen. De ether in de staking contracten zitten namelijk vast, en die worden pas met de Shanghai update toegankelijk. Momenteel zit er ruim 25 miljard dollar aan ethereum vast in de staking contracten.

Advertentie

ETH dump aanstaande of FUD?

Ether investeerders zetten hun tokens vast met staking om bijvoorbeeld yield hierover te verdienen, of validator te worden door minstens 32 ETH vast te zetten. Deze groep zal mogelijk hun ETH niet willen opnemen. Desondanks zijn er zorgen dat een grote groep dit toch wil doen. Dat zou kunnen leiden tot een massale dump van ETH op de markt en die verkoopdruk kan voor een dalende koers zorgen.

Deze angst zorgt er mogelijk voor dat investeerders nu al terughoudend zijn waardoor de ETH koers de afgelopen tijd in hetzelfde bereik blijft hangen en vooral zijwaarts beweegt. Het is echter momenteel moeilijk om te zeggen hoeveel investeerders ook daadwerkelijk van plan zijn om hun ETH op te nemen en te verkopen. Ethereum fans noemen deze zorgen dan ook vooral fear, uncertainty and doubt (FUD).

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie