Erik Juffermans Erik Juffermans
03/03/2023 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2023 16:10

Grote Ethereum update ‘Shanghai’ uitgesteld tot begin april

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum netwerk staat in het rood voor het eerst in een jaar

Foto: gopixa/Shutterstock

We schreven er de afgelopen maanden geregeld over; de langverwachte Shanghai update van Ethereum (ETH). De update moet onder andere de opnames van gestakete ether eindelijk mogelijk maken. Afgelopen week werd met succes de grote update al doorgevoerd op het Sepolia testnet. Gisteren werden tijdens de Ethereum All Core Developers Execution (ACDE) call de volgende stappen bekendgemaakt omtrent de langverwachte update.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Opnames voor gestakete ethereum

Gisteren kwamen de Ethereum ontwikkelaars bijeen om de volgende lanceerdata voor de update te bespreken. Op 14 maart wordt de Shanghai update doorgevoerd op het Goerli testnet, dan volgt in de tweede week van april het echte werk. Dan lanceert de update op het mainnet, of hoofdnetwerk, van Ethereum en kunnen stakers eindelijk hun ETH opnemen. Een vaste datum is er echter nog steeds niet.

Het is dus nog even wachten voor ether stakers voordat ze bij weer bij hun ETH kunnen. De ether in de staking contracten zitten namelijk vast, en die worden pas met de Shanghai update toegankelijk. Momenteel zit er ruim 25 miljard dollar aan ethereum vast in de staking contracten.

Advertentie

ETH dump aanstaande of FUD?

Ether investeerders zetten hun tokens vast met staking om bijvoorbeeld yield hierover te verdienen, of validator te worden door minstens 32 ETH vast te zetten. Deze groep zal mogelijk hun ETH niet willen opnemen. Desondanks zijn er zorgen dat een grote groep dit toch wil doen. Dat zou kunnen leiden tot een massale dump van ETH op de markt en die verkoopdruk kan voor een dalende koers zorgen.

Deze angst zorgt er mogelijk voor dat investeerders nu al terughoudend zijn waardoor de ETH koers de afgelopen tijd in hetzelfde bereik blijft hangen en vooral zijwaarts beweegt. Het is echter momenteel moeilijk om te zeggen hoeveel investeerders ook daadwerkelijk van plan zijn om hun ETH op te nemen en te verkopen. Ethereum fans noemen deze zorgen dan ook vooral fear, uncertainty and doubt (FUD).

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie