Roy van Krieken Roy van Krieken
28/02/2023 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2023 14:04

ETH staking opnames weer een stap dichterbij na succesvolle test

icon-ethereum
Ethereum nieuws
El cofundador de Ethereum envió una cantidad gigante de ETH a Kraken

Foto: MAHATHIR MOHD YASIN/Shutterstock

Een Ethereum (ETH) testnet, Sepolia, heeft vandaag succesvol opnames van ETH uit het staking contract uitgevoerd. Dat betekent dat de langverwachte Shanghai update van het Ethereum netwerk weer een stapje dichterbij is gekomen. 

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Ethereum staking opnames

De Shanghai update op het Ethereum netwerk zal de overstap van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS) helemaal compleet maken. Vanaf dat moment zal het namelijk mogelijk zijn voor validators om staking rewards op te nemen en zal het Ethereum netwerk officieel volledig proof-of-stake zijn.

Validators hebben 32 ETH nodig om te kunnen valideren op de Ethereum blockchain. Zij zullen na de Shanghai update beloningen bovenop de vastgezette 32 ETH kunnen opnemen, en tegelijkertijd blijven valideren. Uiteraard zal het ook mogelijk zijn voor validators om hun 32 ETH volledig uit het staking contract op te nemen.

Er zal eerst nog een andere belangrijke test met succes uitgevoerd moeten worden op het Goerli testnetwerk van Ethereum voordat het zo ver is. Als deze test ook volgens plan verloopt en er geen nieuwe problemen opduiken zal de daaropvolgende stap de uitrol van Shanghai zijn op het mainnet van Ethereum. 

Shanghai update

Op basis van de tijd die tussen voorgaande tests zat is de verwachting dat de Goerli test ergens rond 21 maart zal plaatsvinden. Goerli is het grootste testnet van Ethereum en tevens het testnetwerk dat het meest lijkt op het mainnet van Ethereum. Deze test wordt daarom ook wel gezien als de grote generale repetitie.

Mogelijk zal een succesvolle Goerli test in maart beteken dat we zo vroeg als april de Shanghai update al kunnen verwachten. Dat is slechts een kleine vertraging ten opzichte van het initiële doel van Ethereum ontwikkelaars toen de Shanghai update werd aangekondigd.

Het staken van ETH lijkt in ieder geval erg populair. Een paar dagen geleden was in het Ethereum nieuws te lezen dat staking protocol Lido Finance de grootste instroom van ETH meemaakte ooit. Maar liefst 150.000 ether tokens ter waarde van $240 miljoen werd op zaterdag 25 februari via Lido in het Ethereum staking contract vastgezet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement