Thom Derks Thom Derks
26/02/2023 12:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2023 12:10

Lido ziet grootste instroom ooit: Justin Sun stuurt $240 miljoen ETH

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Justin Sun envía $240 millones en ETH y Lido establece nuevo récord

Foto: sweeann/Shutterstock

Lido Finance (LDO) is een populair staking protocol voor tokenhouders van ethereum (ETH). Het platform presteert zeer sterk dit jaar en zelfs Justin Sun, oprichter van Tron (TRX), wil een graantje meepikken van het succes. Dat zorgde ervoor dat zaterdag maar liefst 150.000 ether naar het Lido platform ging, de grootste instroom ooit voor het protocol.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

150.000 ethereum naar Lido

Als we de gegevens en informatie van Lookonchain mogen geloven, heeft Sun op 25 februari even 150.100 ETH richting het Lido platform gestuurd, die op dat moment een waarde droegen van ongeveer 240 miljoen dollar.

Lido Finance maakte eerder deze maand het ontwerp af voor de tweede versie van zijn protocol. Op dit moment is het immers nog niet mogelijk om ETH te unstaken, oftewel op te nemen uit het staking contract. Met de Shapella-hardfork die momenteel in aantocht is, komt daar in ieder geval snel verandering in.

De verwachting is dat de nieuwe versie van Lido Finance voor het einde van de maand is ingestemd. Daarna is het wachten op de upgrade van Ethereum, voordat het mogelijk is om tokens te unstaken uit het Proof-of-Stake platform.

Advertentie

Lido veiligheidsmaatregel

Lido Finance reageert enthousiast op Twitter op het bereiken van 150.000 staked ethereum in één dag:

“Lido protocol registreerde de grootste dagelijkse stake-instroom tot nu toe met meer dan 150.000 staked ethereum. Door het bereiken van dit getal werd een opvallende (maar belangrijke) veiligheidsmaatregel genaamd Staking Rate Limit geactiveerd.”

Dit mechanisme zorgt ervoor dat er altijd voldoende capaciteit is op het platform van Lido Finance en dat gebruikers niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Na 25 februari is in ieder geval duidelijk dat Tron-oprichter Justin Sun wel toekomst ziet in Ethereum en staking. Het voorval zorgt er wellicht voor dat de LDO koers vandaag sterk presteert en al meer dan 8% in de plus staat. Daarmee komt LDO weer boven $3 uit.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie