Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
08/10/2022 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2022 12:00

Lido breidt uit naar Ethereum layer-2 netwerken Optimism en Arbitrum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Lido breidt uit naar Ethereum layer-2 netwerken Optimism en Arbitrum

Foto: CryptoBucks/Shutterstock

Lido (LDO), een van de grootste aanbieders van staking diensten, heeft donderdag aangekondigd op Twitter dat het wrapped versies van zijn populaire staked ether (stETH) token zal ondersteunen op Ethereum (ETH) layer-2 netwerken.

Het wordt ondersteund door de netwerken van Arbitrum en Optimism, een zet waarmee men de toegankelijkheid van Ethereum (ETH) staking verder wil verbeteren terwijl het de transactiekosten vermindert.

Lido biedt diensten voor liquid staking, wat meer flexibiliteit biedt voor stakers omdat zij hun fondsen op elk moment kunnen opnemen, in tegenstelling tot vastzetten ervan over een langere periode.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Lagere kosten en meer snelheid voor ethereum staking

Met Arbitrum en Optimism kunnen gebruikers transacties verrichten in het Ethereum-ecosysteem. Dit gebeurt zonder de historisch hoge vergoedingen en trage snelheid van het netwerk. Dit zal het transactievolume van de blockchain helpen beheren.

Deze zogenaamde optimistic rollups verwerken transacties op netwerken die losstaan van Ethereums blockchain. Ze bundelen transacties die dan in een keer aan Ethereum blockchain worden toegevoegd.

Elke stETH-token vertegenwoordigt een ether token dat met het netwerk van Ethereum wordt ingezet. Dit betekent dat het helpt het netwerk te beveiligen in ruil voor beloningen.

stETH heeft een marktkapitalisatie van bijna 5 miljard dollar. Het handelt rond de prijs van ETH en is erg populair geworden in Ethereums decentralized finance (DeFi) wereld.

Lido wijst elke maand 150.000 LDO tokens toe als beloningen vanaf 7 oktober voor wstETH op partnernetwerken. Het initiatief is bedoeld om wstETH-liquiditeit op te bouwen voor DeFi-partners, waaronder Balancer, Beethoven X, Curve Finance en Kyber Network.

Ethereum layer 2-netwerken als Arbirtum en Optimism zien sinds hun lancering in 2021 een forse stijging van het transactievolume. LDO bleek afgelopen kwartaal zelfs de hardste koerstijger in de crypto-markt te zijn. De LDO koers steeg met meer dan 200% in het derde kwartaal van 2022, harder dan ripple (XRP), chiliz (CHZ), quant (QNT) en zelfs terra luna classic (LUNC).

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie