Tim Kamp Tim Kamp
12/04/2024 14:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2024 12:17

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan waarschuwt bitcoin-bezitters, voorspelt gigantische crash

Foto: Bumble Dee/Shutterstock

In de wereld van crypto is de goedkeuring van Exchange-Traded Funds (ETF’s) altijd een belangrijk onderwerp geweest. Het opent de deur naar institutionele investeringen en vergroot de legitimiteit van digitale activa. Recentelijk heeft JPMorgan, een van ’s werelds grootste financiële instellingen, zijn inzichten gedeeld over de mogelijke goedkeuring van een Ethereum ETF. Volgens hen is er een 50 procent kans dat dit binnenkort realiteit wordt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kansen voor Ethereum ETF lancering 50/50 in mei

De bankgigant heeft laten weten de kansen somber in te zien als het gaat om een EFF voor ethereum (ETH). Het beursgenoteerde fonds staat al langere tijd in de schijnwerpers sinds de lancering van de Bitcoin ETF begin dit jaar.

De analisten van JPMorgan zien de kansen 50/50 in voor de lancering in mei. Een (voorlopige) afkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) sluiten zij dan ook zeker niet uit. De SEC, bekend als de financiële toezichthouder, liet eerder nog de beslissing voor de goedkeuring van het beursgenoteerde fonds uitstellen.

Het Amerikaanse JPMorgan bracht onlangs een rapport uit ter ondersteuning van de voorspelling.

“Naar onze mening is het recente nieuws dat de SEC onderzoek doet naar bedrijven die geassocieerd zijn met de Ethereum Foundation ook in lijn met de opvatting dat er niet meer dan een 50% kans is op goedkeuring van een Ethereum ETF tegen mei”, aldus het rapport.

Advertentie

SEC zal Ethereum ETF goedkeuren na rechtszaak

Eerder liet analist Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan nog weten dat de SEC sowieso de ETF voor ethereum goed moet keuren. Dit omdat er volgens hem nog in mei een rechtszaak plaats zal vinden mocht de SEC de ETF afkeuren. Deze rechtszaak zal de financiële waakhond dan verliezen, voorspelt hij. Vorige week kwam Panigirtzoglou met onderstaand statement:

“Wij zijn van mening dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC uiteindelijk deze rechtszaak verliest (vergelijkbaar met wat er vorig jaar gebeurde met de juridische strijd tegen Grayscale en Ripple), wat betekent dat de SEC uiteindelijk spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren (maar niet zo snel als mei).”

JPMorgan is niet de enige financiële speler die de kans op een Ethereum ETF vrij laag inschat. Ook vermogensbeheerder VanEck sluit zich bij die prognose aan. Zij zien een soortgelijke situatie in het verschiet als bij de bitcoin fondsen. CEO Jan van Eck liet het volgende weten:

“De gang van zaken in het juridische proces is dat de toezichthouders feedback geven op je aanvraag, en dat is weken aan de gang geweest voor de bitcoin-ETF’s — en nu, wat ethereum betreft, kun je een speld horen vallen.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie