Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
05/04/2024 19:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2024 17:34

SEC wil meer meningen horen over Ethereum ETF’s

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nieuwe tegenslag voor Ethereum ETF's, experts negatiever

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs een belangrijke aankondiging gedaan. Zo heeft de overheidsinstantie een openbare commentaar periode aangekondigd voor voorstellen die het heeft ontvangen met betrekking tot ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s).

De voorstellen zijn ingediend door verschillende vermogensbeheerders zoals Grayscale Investments, Fidelity en Bitwise. Gedurende een periode van drie weken krijgen ze de kans hun stem te laten horen door opmerkingen in te dienen over de voorgestelde regelwijziging.

De aanvragen zijn een natuurlijk gevolg van het gigantische succes dat de bitcoin (BTC) fondsen zagen vanaf begin januari. Veel crypto investeerders hopen dat het ethereum equivalent ook voor gigantische kapitaalinstromen kan zorgen, en daarmee de koers van de digitale munt kan stimuleren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Komt er een ethereum ETF?

Of we ooit een ethereum fonds gaan meemaken in Amerika moet nog maar blijken. Het pad naar acceptatie van BTC ETF’s was niet zonder uitdagingen. Recente analyses tonen ook een terughoudendheid aan onder andere experts over de waarschijnlijkheid van een dergelijke goedkeuring door de SEC.

De kern van de aarzeling ligt in de onduidelijkheid van de classificering van ETH. In tegenstelling tot bitcoin, laaien de discussies op of de token geclassificeerd moet worden als een effect.

Advertentie

Uitstel ethereum ETF beslissing

We zullen tot eind mei moeten wachten voor een besluitvorming over de ethereum Futures Trust ETF van Grayscale. Dit uitstel volgde op een eerdere vertraging. Het weerspiegelt de voorzichtige benadering van het in het reguleren van het crypto landschap.

Grayscale’s strategie, dat beschreven wordt als een “Trojaans paard” door de bekende crypto analist James Seyffart, mikt op het forceren van goedkeuring voor hun spot ETH ETF, een aanpak die eerder succesvol bleek bij Bitcoin.

Het uitstel laat maar weer eens zien dat de SEC rustig zijn tijd neemt om het financiële product grondig te overwegen. Het wekt echter frustraties op bij investeerders die snakken naar duidelijkheid. Met de nieuwe deadline op 30 mei, blijft de mogelijkheid van verdere vertragingen een belangrijk punt van speculatie en discussie binnen de financiële gemeenschap.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie