Kevin Schijven Kevin Schijven
07/04/2024 16:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 13:52

JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is

Foto: testing/Shutterstock

Sinds de goedkeuring van de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten, is de cryptomarkt in spanning over een mogelijke goedkeuring van de eerste ethereum (ETH) spot-ETFs.

In vergelijking met enkele maanden geleden, is de hoop op een goedkeuring van deze beursfondsen echter sterk afgenomen. Analisten van JPMorgan, de grootste bank van de VS, blijven alsnog optimistisch.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De hoop op de eerste Amerikaanse ethereum ETFs in mei

Toen de bitcoin-ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari 2024 werden goedgekeurd, was de markt gelijk zeer hoopvol dat ook een goedkeuring voor de eerste ETH spot-ETFs snel zou volgen.

De verwachting was dat dit waarschijnlijk eind mei zou gebeuren. Dan vallen namelijk de eerste definitieve deadlines voor meerdere aanvragen voor een ethereum-ETF. De SEC keurde de bitcoin-ETFs ook pas op het allerlaatste moment goed.

De laatste tijd is echter de hoop sterk afgenomen dat de SEC ook daadwerkelijk in mei de eerste ethereum spot beursfondsen zal goedkeuren.

Dat komt omdat het de bekende ETF-experts van Bloomberg, Eric Balchunas en James Seyffart, opviel dat de SEC ditmaal weinig dialoog voert met vermogensbeheerders die aanvragen hebben ingediend.

Met de bitcoin-ETFs hadden de aanvragers regelmatig ontmoetingen met de toezichthouder.

Advertentie

JPMorgan optimistisch over ethereum ETF, ook al is een rechtszaak nodig

Desalniettemin blijven de analisten van JPMorgan optimistisch over een goedkeuring. Mocht de SEC in mei de aanvragen niet goedkeuren, dan verwachten zij een rechtszaak zoals met Grayscale gebeurde omtrent de bitcoin-ETF aanvraag.

Analist Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan verwacht dat de SEC ook deze zaak dan zal verliezen. Dat zegt de analist in een notitie in handen van TheBlock:

“Als in mei geen goedkeuring voor Ethereum ETF’s gebeurt, gaan we ervan uit dat er na mei een rechtszaak zal plaatsvinden.

Wij zijn van mening dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC uiteindelijk deze rechtszaak verliest (vergelijkbaar met wat er vorig jaar gebeurde met de juridische strijd tegen Grayscale en Ripple), wat betekent dat de SEC uiteindelijk spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren (maar niet zo snel als mei).”

De analist schat de kans op 50% in dat de SEC in mei een eerste ethereum spot-ETF goedkeurt. De heren van Bloomberg hebben hun verwachtingen verlaagd van 70% naar nog slechts 25%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie